Συνάντηση Χ. Κόκκινου με αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών αρχών της Ιταλίας

30 Σεπτεμβρίου 2014 13:40

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος συναντήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών

αρχών της Ιταλίας με επικεφαλή τον Πρόεδρο Raffaele Zancanella των Κοινοτήτων Val di Fiemme και αντιπροσώπους της Δωδεκανησιακής Ένωσης Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας (ΔΕΠΠΙ) . Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα επιχειρηματικότητας κ. Π. Κουνάκης . Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πρόθεση της ιταλικής αντιπροσωπείας να συνδράμει στην ανανέωση και στη καλλιέργεια του δάσους στην περιοχή του Προφήτη Ηλία . Η περιοχή της Fiemme βρίσκεται στη Βόρεια Ιταλία (στα σύνορα με την Αυστρία ) και η πλειοψηφία των κατοίκων των έντεκα (11) κοινοτήτων της περιοχής ασχολείται με το δάσος ( υλοτομία και εκμετάλλευση του δάσους , αναδάσωση , καλλιέργεια , παραγωγή ξυλείας κ.τ.λ. ) .

Διαθέτουν μεγάλη δασική τεχνογνωσία και πρότειναν να την «διοχετεύσουν» στη περιοχή μας μέσω διετούς επιμόρφωσης που θα παρέχουν σε δύο (2) ελληνόπουλα που ασχολούνται επαγγελματικά με το δάσος . Ο κ. Χ. Κόκκινος ευχαρίστησε την ιταλική αντιπροσωπεία και τους Έλληνες εκπροσώπους της ΔΕΠΠΙ , κ. Μ.Σαββίγκο, κ. Γ. Μοσχίδη , κ. Ν. Βερβέρη , κα Α. Αλεξάνδρου και κα Ε. Τόλιου και ζήτησε εγγράφως την προταση προκειμένου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό αυτή τη προσπάθεια και να υπάρξει συμμετοχή .

Τόνισε ότι η διαφύλαξη και η ανανέωση του δασικού πλούτου όπως και οι δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα για τη Περιφερειακή Αρχή τη Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου .

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos