Εθιμοτυπική επίσκεψη του Ισπανού πρέσβη στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο

16 Οκτωβρίου 2014 17:02

Τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα Alfonso Lucini Mateo, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Στην συνάντηση επισημάνθηκαν οι ιδιαίτεροι φιλικοί δεσμοί της Ελλάδας με την Ισπανία. Με δεδομένο ότι οι δύο χώρες, στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης, έχουν κοινά προβλήματα και βρίσκονται αντιμέτωπες με τις ίδιες αντίξοες συνθήκες, ο Ισπανός Πρέσβης ζήτησε να ενημερωθεί για την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, ενώ από πλευρά του ο Περιφερειάρχης θέλησε να ενημερωθεί για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ισπανία μετά την απόπειρα απόσχισης της Καταλωνίας, σε συνάρτηση με τις αποσχιστικές τάσεις, που ενισχύονται το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη.

Ο κ. Χατζημάρκος, αφού ανέλυσε στον Ισπανό πρέσβη τον κομβικό, ηγετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας, κυρίως λόγω του τουρισμού, αλλά και των άλλων ιδιαιτεροτήτων της, εξέφρασε τη βούλησή του για στενότερη συνεργασία με την Ισπανία, σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού, μέσα από στοχευμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, με ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ρόδου – Ισπανίας και πέραν των τριών μηνών που είναι σήμερα.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Ισπανίας συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την ανάδειξή του σε μια τόσο σημαντική θέση και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos