Έλλειψη εκπαιδευτικών στη Κύθνο

10 Νοεμβρίου 2014 16:37

Ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Γαρδέρης Σταμάτιος συνάντησε σήμερα στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κύθνου, το σύνολο των μαθητών του Γυμνασίου

με Λυκειακές τάξεις Κύθνου και συζήτησαν το πρόβλημα της έλλειψης διδακτικού προσωπικού στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κύθνου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλιού Γεώργιος, ο Έπαρχος κ.Βιτάλης Παναγιώτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα. Μαυράκη Κατερίνα και ο Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου κ.Χίος Μιχάλης.

Μετά το πέρας της συνάντησης σε κοινή τους δήλωση ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Κύθνου δήλωσαν :

«Σήμερα με μεγάλη μας χαρά δεχθήκαμε στο Δημαρχείο τα παιδιά του Γυμνασίου-Λυκείου μετά από σχετικό αίτημα τους που χωρίς δεύτερη σκέψη έγινε δεκτό. Στη συνάντηση τα παιδιά, μας εξέφρασαν το γνωστό σε όλους πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών από το σχολείο τους που καθιστά μέχρι και την συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις αμφίβολη.

Εμείς ως δημοτική αρχή ακόμα και πριν ακόμα την ανάληψη των καθηκόντων μας είχαμε αλλεπάλληλες επαφές για θέματα στελέχωσης του Γυμνασίου-Λυκείου και με την Διεύθυνση της Β' θμιας Εκπαίδευσης αλλά και με φορείς του Υπουργείου Παιδείας. Δυστυχώς όλες οι υποσχέσεις έχουν πέσει στο κενό, ο εμπαιγμός προς το πρόσωπό μας και κατ΄επέκταση προς τα παιδιά του νησιού μας δεν έχει τέλος.

Άρα στη παρούσα φάση και κοιτάζοντας το πρόβλημα στη βάση του ξεκινάμε ένα νέο κύκλο επαφών με το Υπουργείο Παιδείας, επίσης τη Δευτέρα θα παραστούμε στο γραφείο του Διευθυντή της Β' θμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχαλόπουλου για να του εκφράσουμε και διά ζώσης τα προβλήματα του σχολείου μας.

Τέλος , όσον αφορά την κοινοποίηση που μας έγινε από την πλευρά των παιδιών τους σχολείου περί της πρόθεσης τους να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του χώρου του σχολείου, δεν έχουμε παρά να σταθούμε δίπλα τους αναγνωρίζοντας το δικαίωμα τους να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση για τη διασφάλιση των δίκαιων αιτημάτων τους."

Επίσης ο Έπαρχος Κέας-Κύθνου δήλωσε:

«Κατανοώντας τα δίκαια και δημοκρατικά αιτήματα των μαθητών για πλήρωση των κενών θέσεων καθηγητών και ιδιαιτέρως Οικονομολόγου και Φιλολόγου, είμαι δίπλα τους και θα βοηθήσω με όποιο τρόπο χρειαστεί ώστε το Υπουργείο Παιδείας να πράξει τα αυτονόητα, χωρίς βέβαια να φτάσουμε σε ακραία μέσα διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, ίσως και ποινικών ευθυνών των αρμοδίων»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos