Σημαντικές επαφές του Δημάρχου Σϊφνου στην Αθήνα

20 Νοεμβρίου 2014 13:33

Σημαντικές επαφές είχε την Παρασκευή 14 και τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στην Αθήνα ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης, στην προσπάθεια αντιμετώπισης

προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σίφνου σε διάφορα θέματα προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες και αναγκαίες λύσεις.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Σίφνου συναντήθηκε με το αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Πάρι Κουκουλόπουλο με στόχο την ένταξη από πλευράς Υπουργείου της χρηματοδότησης του εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Σφαγείου Σίφνου, με την κατασκευή του Βιολογικού καθαρισμού και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Σφαγείου. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα τη δυνατότητα χρηματοδότησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου που θα οδηγήσει στην μόνιμη λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου και την εξυπηρέτηση των αγροτών των Δυτικών Κυκλάδων. Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της επιστροφής των 2 εγγυητικών επιστολών συνολικού ποσού 58.500,00€ από το Υπουργείο στο Δήμο μιας και το έργο της Ίδρυσης του Δημοτικού Σφαγείου Σίφνου εξαιρέθηκε το 2010 από το Γ' ΚΠΣ - Μέτρο 2.1.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με το Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Δαλαγγέλη με σκοπό την οριστική επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων Αττικής(ΕΝΜΑ) σε σχέση με το μη χαρακτηρισμό ως μνημείου των καταλοίπων του μεταλλευτικών δραστηριοτήτων κατά μήκος όλου του χώρου κατασκευής του ΧΥΤΑ. Ο κ. Δαλαγγέλης κατανόησε την ανάγκη, στην επόμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων(ΚΣΝΜ), να δοθεί θετική γνωμοδότηση προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα και απρόσκοπτα οι εργασίες ολοκλήρωσης του τόσο σημαντικού για τη δημόσια υγεία των κατοίκων της Σίφνου, έργου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Σίφνου συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση και ενημερώθηκε για την έναρξη του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015» στις αρχές του 2015. Μέσω αυτού του προγράμματος, που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες του Δήμου και των νομικών προσώπων αυτού, με 5-μήνη απασχόληση, 14 νέοι κυρίως άνεργοι.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos