Ενημέρωση από το Δήμαρχο Σίφνου για το χριστουγεννιάτικο χωριό

08 Δεκεμβρίου 2014 18:10

Σε σχέση με το θέμα που έχει προκύψει με την Πλατεία Ηρώων και τη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

Ο Δήμος Σίφνου, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 4 χρόνια, αποφάσισε από κοινού με τους συνδιοργανωτές Δημοτική Κοινότητα Απολλωνίας, ΔΗΚΕΣ και Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου και σε συνεργασία με τα σχολεία, Συλλόγους, φορείς και πλήθος εθελοντών να στήσει στην Πλατεία Ηρώων, στην κεντρική πλατεία του νησιού μας το Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Στις 2 Δεκεμβρίου απεστάλη στο Δήμο Σίφνου εξώδική δήλωση του Συνδέσμου Σιφνίων, ο οποίος εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο Αντώνιο Ζαμπέλη, στην οποία αναφέρεται αυτολεξεί: «...καμία χρήση δεν θα κάνει ο Δήμος στον προαύλιο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου, άνευ προηγούμενης αδείας η οποία θα υπογράφεται από το νόμιμο εκπρόσωπό τους...».

Σύμφωνα λοιπόν με το εξώδικο του κ. Αντωνίου Ζαμπέλη από τώρα και στο εξής κανένας Σιφνιός και καμία Σιφνιά δεν μπορεί να πηγαίνει στην Πλατεία Ηρώων αν δεν έχει λάβει πριν σχετική άδεια απ' τον ίδιο, μιας και ο Δήμος Σίφνου είναι ο Λαός της Σίφνου. Από εδώ και στο εξής, ακόμα και για τις εθνικές επετείους, θα πρέπει να ζητάμε έγγραφη άδεια από τον ίδιο.

Στις 4 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία αρχίσαμε τις εργασίες για το στήσιμο του Χωριού, πραγματοποιήθηκε σύλληψη του Δημάρχου Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη κατόπιν μήνυσης στον Αστυνομικό Σταθμό Σίφνου από τον κ. Αντώνιο Ζαμπέλη, χωρίς να αναφέρεται πουθενά κάποια άλλη ιδιότητά του ή το ότι ενεργεί ως εκπρόσωπος κάποιου σωματείου. Ο τελευταίος αιτούνταν αυτολεξεί «...την νόμιμη τιμωρία του Δημάρχου για διατάραξη οικιακής ειρήνης και αυτοδικία επί του ακινήτου μας στην Απολλωνία Σίφνου και επί του προαυλίου χώρου του Λαογραφικού Μουσείου Σίφνου του οποίου είμαστε οι μόνοι ιδιοκτήτες και κάτοχοι...».

Κατόπιν αυτής ο Δήμαρχος οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Σίφνου όπου μετά την εξέταση από τα αρμόδια όργανα διετάχθη η παραπομπή και παράδοσή του στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου!

Μετά από 4 ώρες και κατόπιν προφορικής εντολής του Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου κ. Τριπλή Ευσταθίου ο Δήμαρχος Σίφνου αφέθηκε ελεύθερος.

Την επομένη 5 Δεκεμβρίου ο κ. Αντώνιος Ζαμπέλης, με την ιδιότητα αυτή τη φορά ως νόμιμου εκπροσώπου του Συνδέσμου Σιφνίων, κατέθεσε αίτηση λήψεως ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δήμου Σίφνου και έκδοση προσωρινής διαταγής σε σχέση με τη χρήση της Πλατείας από το Δήμο, δηλαδή σε σχέση με το στήσιμο και στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην Πλατεία Ηρώων!

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σύρου με έγγραφό του την ίδια μέρα εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε χρήση της Πλατείας, έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου. Η απόφαση θα εκδοθεί είτε αυθημερόν είτε τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου.

Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τις εργασίες στησίματος του Χριστουγεννιάτικου χωριού στην Πλατεία Ηρώων και αναμένουμε την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων (όχι σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά σε σχέση με τη δυνατότητα απρόσκοπτης χρήσης της κεντρικής πλατείας του νησιού μας). Έχουμε ήδη γίνει αποδέκτες της επιθυμίας και της σύμπνοιας του συνόλου σχεδόν των συμπολιτών μας, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία και σύνεση. Μετά την έκδοση της απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα, θα σας ενημερώσουμε εκ νέου.

Τέλος, επειδή κάποιοι εντέχνως προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ σε σχέση με το θέμα.

Σίφνος, 8 Δεκεμβρίου 2014

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos