Τα νέα μέτρα του αυξημένου ΦΠΑ και η συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή θα πλήξουν ανεπανόρθωτα τον τουρισμό

15 Δεκεμβρίου 2014 16:45

Αυτό τόνισε ο Νίκος Συρμαλένιος από τη Σαντορίνη όπου βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 13-14/12

Το Σάββατο το βράδυ παραβρέθηκε στη συνεστίαση που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond στην ταβέρνα Λώλος στο Καμάρι, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους και στο συγκεκριμένο στόχο.

Την Κυριακή μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις σε συγκέντρωση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στον Καρτεράδο.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην επίσπευση της προεδρικής εκλογής, εκτίμησε ότι παρά την τρομολαγνεία και τους εκβιασμούς δεν θα υπάρξουν οι 180 βουλευτές και κατά συνέπεια θα πάμε αμέσως σε εκλογές για να ανοίξει επιτέλους για τη χώρα μια νέα περίοδος και να σταματήσει η καταστροφή. Στη συνέχεια, τόνισε ότι το 2014 δεν είναι 2012 και ότι ο ελληνικός λαός έχει βιώσει τις συνέπειες της εξαθλίωσης, αλλά και την προοπτική ξεπουλήματος της χώρας σε ξένα και εγχώρια μεγάλα συμφέροντα. Το ερώτημα για μια ακόμα φορά είναι: θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική των μνημονίων και της ενισχυμένης πιστοληπτικής γραμμής που σημαίνει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα που το συνοδεύουν ή θα ξεκινήσει μια νέα πορεία για να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση και η λιτότητα και να οδηγηθεί η οικονομία σε φάση επανεκκίνησης; Θα αποδεχθούμε, όπως ουσιαστικά ήδη έχει κάνει η κυβέρνηση, τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων, δηλαδή αύξηση του ΦΠΑ στον Τουρισμό, αύξηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στο Αιγαίο, περαιτέρω μείωση των κύριων συντάξεων, νέα μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου και έγκριση της ανταπεργίας (lock out) από πλευράς εργοδοτών, ή θα υπάρξει μια νέα κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, που θα διαπραγματευτεί όχι ως ενοικιαστής αλλά ως συνιδιοκτήτης στην ΕΕ, με τους εταίρους; Αυτά είναι τα πραγματικά ερωτήματα στα οποία καλείται ο ελληνικός λαός να απαντήσει στις επόμενες εκλογές.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, διερωτήθηκε εάν παρά την καλή φετινή του πορεία, ο ελληνικός τουρισμός και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μπορούν να επιβιώσουν με αυξημένο ΦΠΑ, με συνέχιση της φοροεπιδρομής (ΕΝΦΙΑ κλπ) και με τις δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία;

Τέλος, μαζί με το μέλος της γραμματείας της Οργάνωσης Μελών Θήρας, Αντώνη Κωνσταντινίδη, αναφέρθηκαν συνοπτικά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που εξαγγέλθηκε στη Θεσσαλονίκη και τόνισαν ότι είναι ένα πρόγραμμα απολύτως κοστολογημένο, το οποίο θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα από νέους χρηματοδοτικούς πόρους.

15/12/2014

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos