Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τήνο για την καταγραφή των ζημιών

09 Ιανουαρίου 2015 16:41

Γιώργος Λεονταρίτης: «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει να δίνει δυναμικά το παρών στα προβλήματα των νησιών και των κατοίκων τους».

Η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις σφοδρές και πρωτοφανείς σε ένταση χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών στο νησί της Τήνου ήταν το αντικείμενο συζήτησης της δίωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του νησιού παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη και με τη συμμετοχή του στελέχους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, κ. Κωνσταντίνου Γιολδάση, του Επάρχου κ. Γιάννη Γιαγιά, του Δημάρχου κ. Σίμου Ορφανού, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κροντηρά, του Δημοτικού Συμβούλου και υπευθύνου για την πολιτική προστασία του Δήμου, κ. Γεωργίου Τζε, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Εμμανουήλ Λούβαρη, του υπηρεσιακού στελέχους του Δήμου για θέματα πολιτικής προστασίας, κ. Αναστάσιου Βιδάλη και των προϊσταμένων των τοπικών υπηρεσιών του Λιμεναρχείου, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και στον απολογισμό των ενεργειών και των δράσεων αντιμετώπισης της πρωτόγνωρης για το γεωγραφικό νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων κακοκαιρίας, οι παριστάμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που ακολουθήθηκε και την άψογη συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Όπως επισημάνθηκε, παρά τις όποιες δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν από την έλλειψη τεχνικών μέσων, σύνηθες φαινόμενο σε νησιωτικές περιοχές λόγω σπανιότητος εμφάνισης τέτοιου είδους καιρικών συνθηκών, αποφεύχθηκαν τραγικές συνέπειες για τη ζωή και την περιουσία των πολιτών της Τήνου.

Οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν τόσο τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την άμεση αντίδραση, τη συνεχή παρουσία τους και τον άρτιο συντονισμό των επιχειρούμενων ενεργειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νησί επανέρχεται σταδιακά στη φυσιολογική καθημερινότητά του με ελάχιστες ζημιές στο οδικό δίκτυο και λιγοστές απώλειες στον πρωτογενή τομέα.

Όπως είπε ο κ. Λεονταρίτης η κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει το περιθώριο αποζημίωσης των ζημιών στους πληγέντες και χρηματοδότησης στα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου, για να καταλήξει λέγοντας ότι «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει να δίνει δυναμικά το παρών στα προβλήματα των νησιών και των κατοίκων τους».

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos