Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ουτρέχτης ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος

14 Ιανουαρίου 2015 17:59

Σε μια από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις στον ευρωπαϊκό χώρο συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Πρόκειται για την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "Vakantiebeurs", που διεξάγεται στην Ουτρέχτη από 13 έως 18 Ιανουαρίου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει σε δικό της χώρο όπου φιλοξενούνται νησιά και τουριστικοί φορείς των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, ενώ δικό της αυτόνομο περίπτερο έχει η Κως.

Στην Ουτρέχτη βρίσκονται τις ημέρες αυτές ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου και τουριστικοί παράγοντες της περιοχής, οι οποίοι θα έχουν επαφές με επαγγελματίες του κλάδου και δημοσιογράφους, με σκοπό την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Τα μηνύματα από την ολλανδική τουριστική αγορά, από τις πρώτες ημέρες της έκθεσης, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου και το ενδιαφέρον για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου αισθητά αυξημένο, γεγονός που προοιωνίζεται την σημαντική παρουσία Ολλανδών τουριστών κατά την προσεχή σαιζόν. Η χώρα αυτή, αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη αγορά η οποία μπορεί να αυξήσει περαιτέρω το μερίδιο της, στον τουρισμό των νησιών της Περιφέρειας, καθώς τα τελευταία χρόνια αποτελεί μία από τις βασικές τουριστικές αγορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης είναι η μεγαλύτερη στην Ολλανδία και από τις πλέον σημαντικές πανευρωπαϊκά, καθώς λειτουργεί ως «δίαυλος» γνωριμίας με το σύνολο των αγορών τουρισμού του ευρωπαϊκού βορρά. Για το λόγο αυτό άλλωστε χαρακτηρίζεται ως "Χρηματιστήριο των διακοπών".

Αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της χρονιάς στην Ολλανδία, παρουσιάζοντας τις κυρίαρχες τάσεις της Ολλανδικής αγοράς και υιοθετώντας τις πλέον σύγχρονες μορφές προβολής σε θεματικές ενότητες που αντικατοπτρίζουν το προφίλ των Ολλανδών τουριστών.

H έκθεση Vakantiebeurs έχει διττό προσανατολισμό, αφενός να υπάρξουν επαγγελματικές επαφές με Τour Operators, αεροπορικές εταιρείες, τουριστικούς πράκτορες, μέσα ενημέρωσης, και αφετέρου οι επισκέπτες να έχουν, σε βιωματικό επίπεδο, επαφή με τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, ενισχύοντας την επιθυμία τους για ταξίδια.

Σημειώνεται ότι πέρυσι την έκθεση επισκέφτηκαν 117.520 άνθρωποι (αύξηση της τάξης του 13% σε σχέση με το 2013) και συμμετείχαν 1.454 εκθέτες σε έναν χώρο περίπου 70.000 τετραγωνικών μέτρων.

Το προφίλ των επισκεπτών είναι σε ποσοστό 77% άνω των 45 ετών. Το εισοδηματικό προφίλ τους σε ποσοστό 65% είναι 1,5 φορά τουλάχιστον άνω του μέσου όρου και το μορφωτικό επίπεδο του 62% των επισκεπτών είναι ανώτατη εκπαίδευση.

Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού (69%) πέρυσι ενδιαφέρθηκε κυρίως για διακοπές στην Ευρώπη, γεγονός που σηματοδότησε την αύξηση των κρατήσεων κατά την θερινή περίοδο του 2014.

Σε έρευνα των διοργανωτών , το κοινό τοποθέτησε την Ελλάδα στην 4η σειρά προτίμησης, μετά από Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία/Ισπανία, χώρες που παραδοσιακά δέχονται μεγάλο αριθμό Ολλανδών campers.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos