Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας (ΜoU) για θέματα ενέργειας

04 Απρίλιος 2019 20:32

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Σίφνου και της Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου (ΣΕΣ) με τη Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Καθαρή Ενέργεια στα Νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράφηκε σήμερα από το Δήμαρχο Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη και την υπεύθυνη της ομάδας συντονισμού της δράσης κα Αντωνία Πρόκα το σχετικό σύμφωνο συνεργασίας (MoU).


Η Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Clean Energy for EU Islands) είχε ανακοινώσει στις 18 Φεβρουαρίου 2019 την επίσημη έναρξη της υποστήριξης της πορείας προς την ενεργειακή μετάβαση πιλοτικά έξι (6) Ευρωπαϊκών νησιών στα οποία συμπεριλαμβάνονταν και η Σίφνος.

Η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας(MoU) έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών που καταβάλει ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια για τη σταδιακή ενεργειακή αυτονομία του νησιού και την απεξάρτησή του από τα ορυκτά καύσιμα. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε:

Α) την υπογραφή του Συμφώνου των Νησιών το 2011, για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), τουλάχιστον κατά 20% έως το 2020,
Β) τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αειφόρων Νήσων που έχει συσταθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Smilegov,
Γ) την εκπόνηση και υποβολή το 2012, σε συνεργασία με το δίκτυο ΔΑΦΝΗ Νησιωτικού Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο (Βιώσιμη) Ενέργεια (ΝΣΔΑΕ),
Σημαντική θεωρείται και η συνεργασία που έχει αναπτύξει ο Δήμος μας με τον Αναπτυξιακό και Ενεργειακό Συνεταιρισμό Σίφνου (ΣΕΣ) με τον οποίο έχει υπογράψει, μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, το Σεπτέμβριο του 2014, Σύμφωνο Συνεργασίας για θέματα Ενέργειας.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos