Πολύτιμα χρήματα και έργα «χάθηκαν» από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα παρά τους προεκλογικούς ισχυρισμούς της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου

13 Μαϊος 2014 15:51
11446 φορές

Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου και ο κ. Μαχαιρίδης με την πολυδάπανη προεκλογική τους καμπάνια επιχειρούν να εμφανίσουν αξιοποίηση των πόρων των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.  Η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Έχουμε επισημάνει  - και δεν έχουν ανταπαντήσει ΠΟΤΕ - ότι σαράντα (40) εκατομμύρια ευρώ, που πληρώθηκαν από Εθνικούς Πόρους, μεταφέρθηκαν με λογιστικά τρικ από τον Αναπτυξιακό Νόμο της περιόδου 2007-2009,  στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 (που τα δύο πρώτα χρόνια της έναρξής του συνέπιπταν με την περίοδο που έγιναν οι πληρωμές από τον εθνικό «κορβανά»). Θυμίζουμε επίσης ότι τα σαράντα (40) εκατομμύρια ευρώ που μεταφέρθηκαν στο ΕΣΠΑ κάλυψαν το 1/7 του προγράμματος  - που το σύνολό του είναι διακόσια ογδόντα (280) εκατομμύρια ευρώ – δηλαδή το μισό από την περίοδο του Γ ΚΠΣ (2000-2009) και έτσι δεν «έπεσε» φρέσκο και ζεστό χρήμα στην αγορά και δεν εξυπηρετήθηκαν οι πραγματικές αναπτυξιακές ανάγκες των νησιών μας.

Αναμφισβήτητη απώλεια πόρων είναι και η περίπτωση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το καλοκαίρι του 2009, κατάφερε να εξασφαλίσει τρία (3) εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για τα νησιά μας από το ανωτέρω πρόγραμμα. Δυστυχώς και μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν από τοπικούς φορείς της Τήνου αλλά και από τη Μείζονα Μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, αξιοποιήθηκαν μόνο τα χρήματα που αφορούσαν επισκευές και παρεμβάσεις στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στην Τήνο.

Απωλέσθηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν περίπου δύο (2) εκατομμύρια ευρώ που αφορούσαν τέσσερις (4) αφαλατώσεις στη Λέρο, στην Τήνο, στην Αντίπαρο και στην Κύθνο!

Δυστυχώς για την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, η  αλήθεια είναι πικρή και το ψέμα «κοντοπόδαρο». 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2015 05:10
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Parianotypos.gr

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Ιστότοπος: http://www.themewinter.com

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos