Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το διεθνές συνέδριο RhodesMRC 2015

23 Σεπτεμβρίου 2015 13:43

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κα Χαρούλα Γιασιράνη, με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο του Δ.Σ., κο Μιχάλη Καβουκλή, και το μέλος του Δ.Σ., κα Μαρία-Ελίζα Θεοδώρου.


Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της κας Γιασιράνη για τις εργασίες προετοιμασίας του Διεθνούς Συνεδρίου Προσομοίωσης Περιφερειακών Διεθνών Οργανισμών Ρόδου (Rhodes Model Regional Co-operation) και ο συντονισμός των σχετικών ενεργειών, καθώς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει ως συνδιοργανωτής την προσπάθεια. Η κα Γιασιράνη ενημερώθηκε για τους περισσότερους από 200 φοιτητές και 40 μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα συνέλθουν στη Ρόδο και τις οργανωτικές ανάγκες που αυτό απαιτεί. Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο την ευχαρίστησε τόσο για την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όσο και για την ιδιαίτερη προσωπική της συμβολή για μία επιτυχή διοργάνωση.

Να σημειωθεί ότι το RhodesMRC έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα προσομοίωσης των Βαλκανίων, με διεθνή αναγνώριση και διακρίσεις, αλλά και ο μοναδικός ετήσιος ακαδημαϊκός θεσμός διεθνούς εμβέλειας που λαμβάνει χώρα στο νησί μας και διοργανώνεται από τοπικούς φορείς. Μάλιστα φέτος για πρώτη φορά έλαβε την εξαιρετικά μεγάλη τιμή να τεθεί υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κου Thorbjørn Jagland.

Το 6ο RhodesMRC 2015 θα λάβει χώρα 14 με 18 Οκτωβρίου 2015. Διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση - EUNET και το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την υποστήριξη της Δ.Ε.Ρ.Μ. Α.Ε. και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και με την μερική οικονομική υποστήριξη του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Europe for Citizens».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos