8ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών

24 Μαϊος 2016 13:01

Σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας, φιλοξενίας και ομοψυχίας, ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 8ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων, που διεξήχθη από 13 έως και 15 Μαΐου 2016 στο νησί της Κέας.


Την Παρασκευή 13 Μαΐου, έλαβε χώρα η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών "Οι Κόρες των Κυκλάδων", όπου συζητήθηκαν θέματα, όπως: Το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των νησιών και η σύνταξη και αποστολή στους αρμόδιους φορείς ψηφίσματος διαμαρτυρίας, ο ορισμός τόπου διεξαγωγής του επόμενου συνεδρίου, καθώς και η επικύρωση της απόφασης της προηγούμενης Γ.Σ. σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής αυτού, η δυνατότητα διενέργειας των εκλογών της Ο.ΣΥ.ΓΥ. στη Σίφνο, κατά το χρόνο πραγματοποίησης του Φεστιβάλ Τσελεμεντέ 2016, η δυνατότητα προκήρυξης Πανκυκλαδικού σχολικού διαγωνισμού φωτογραφίας, αλλά και εκφράστηκαν προβληματισμοί των αντιπροσώπων σχετικά με τις απουσίες συλλόγων & αντιπροσώπων. Επίσης αποφασίστηκε να μην διεξαχθούν στην παρούσα Γ.Σ. οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., αφ' ενός διότι δεν υπήρχαν αρκετές υποψηφιότητες και αυτό θα πρέπει να αποτελέσει ένα κίνητρο σοβαρού προβληματισμού για τους συλλόγους - μέλη της Ο.ΣΥ.ΓΥ, σχετικά με την ουσιαστική συμμετοχή τους, αφ' ετέρου διότι η θητεία του παρόντος Δ.Σ. τυπικά λήγει τον Οκτώβριο του 2016 κι έτσι υπήρχε η δυνατότητα αναβολής των εκλογών.

Το Σάββατο 14, Σύνεδροι και επισκέπτες, απόλαυσαν μια θαυμάσια περιήγηση και ξενάγηση στο νησί της Κέας και πήραν μια έντονη γεύση της Τζιώτικης φιλοξενίας και της αξιοσύνης, τόσο των γυναικών του Συλλόγου Μελίτη, όσο και των μελών άλλων συλλογικοτήτων του νησιού, που ένωσαν με επιτυχία τις δυνάμεις τους για χάρη του Συνεδρίου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, έγινε η έναρξη του Συνεδρίου. Κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής κ. Χάρης Παπουτσάκης με θέμα: "Μικρής κλίμακας επιχειρηματικότητα και καινοτομία, η μόνη λύση της νησιωτικής οικονομίας στη σημερινή κρίση". Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους συνέδρους, ενώ στον διάλογο συμμετείχε και ο πολιτευτής κ. Γιώργος Βακόνδιος καθώς και ο Έπαρχος Κέας κ. Παναγιώτης Βιτάλης, ο οποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου προς το Συνέδριο.
Την Κυριακή 15 Μαΐου, το Συνέδριο άνοιξε ο Δήμαρχος Κέας, ο οποίος αφού καλωσόρισε ένθερμα τα μέλη της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στην βοήθεια που προσέφερε τόσο ο Δήμος Κέας, όσο και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στη διοργάνωση. Ακολούθησαν εισηγήσεις των: κ. Μόσχου Κορασίδη, Γεωπόνου, με θέμα: Αγροτοδιατροφικός τομέας και γυναικεία επιχειρηματικότητα, κ. Άννας Μαυρουδή, Περιφερειακής Συμβούλου Ν. Αιγαίου, η οποία ανέπτυξε τα προγράμματα που απευθύνονται στις γυναίκες με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητάς τους, κ. Marcie Mayer, επιχειρηματία και δημιουργό του ACORN PROJECT, που επεξεργάζεται και εμπορεύεται το μοναδικό Τζιώτικο βελανίδι, με θέμα "Πρακτική εφαρμογή της γυναικείας επιχειρηματικότητας", κ. Σοφίας Στουραϊτου, Ψυχολόγου, με θέμα: "Γυναικεία επιχειρηματικότητα σε περίοδο κρίσης και η προέκτασή της σε ψυχικό και κοινωνικό επίπεδο".
Το συνεδριακό τριήμερο έκλεισε με ανταλλαγή ευχαριστιών, υποσχέσεων και δώρων από την πλούσια τοπική παραγωγή των νησιών της Ομοσπονδίας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Οι ομιλίες ήταν όλες ουσιαστικές και χρήσιμες, όπως και ο διάλογος που τις ακολούθησε. Νέοι ορίζοντες ανοίχτηκαν σχετικά με την προώθηση της οικοτεχνίας, της μεταποίησης και της καινοτομίας στα πλαίσια της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στις Κυκλάδες, που είναι πλούσιες σε τοπικά προϊόντα και άξιες γυναίκες. Η Ομοσπονδία θα συγκεντρώσει τα στοιχεία, θα εξερευνήσει τα δεδομένα και θα υποβάλλει προτάσεις επιχειρηματικότητας, αξιοποιώντας το υλικό του Συνεδρίου της Τζιάς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ.ΓΥ

Η πρόεδρος                      Η γραμματέας
Ανθούλα Θεοδωράκου       Άννα Λοΐζου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos