Ημερίδα για την οικογένεια Καναγκίνη στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου

12 Ιουλίου 2016 14:16

«Η οικογένεια Καναγκίνη και η προσφορά της στην κοινωνία και στον πολιτισμό» είναι το θέμα ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, την Τετάρτη 13 Ιουλίου (ώρα 19:00). Η εκδήλωση οργανώνεται από το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και με το Πνευματικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς» του Δήμου Τήνου.

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν πτυχές της μακράς και σημαντικής διαδρομής της οικογένειας Καναγκίνη, από τον Πύργο, δίνοντας έμφαση στο έργο του Πέτρου Γ. Καναγκίνη (1880-1947) και της κόρης του Αικατερίνης-Νίνας Μαριολοπούλου-Καναγκίνη (1909-2002). Ο πρώτος, διακεκριμένος γεωπόνος, υπήρξε από τους πρωτοπόρους της αναμόρφωσης της ελληνικής γεωργίας και του περιβάλλοντος της ελληνικής υπαίθρου κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Η δεύτερη, στήριξε ενεργά και αποτελεσματικά τις προσπάθειες διάσωσης και ανάδειξης της καλλιτεχνικής κληρονομιάς της Τήνου, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την ίδρυση του Μουσείου Γιαννούλη Χαλεπά το 1971. Πατέρας και κόρη υπηρέτησαν το έντονο ενδιαφέρον τους για το νησί και από τη θέση του Πρόεδρου της Αδελφότητας των Τηνίων εν Αθήναις.

Στην ημερίδα συμμετέχουν: Αλέκος Ε. Φλωράκης (δρ εθνολόγος, λαογράφος), Κώστας Δανούσης (συγγραφέας, ερευνητής), Δημήτρης Παναγιωτόπουλος (δρ ιστορικός, συγγραφέας), Ανδρέας Καραμάνος (ομότιμος καθηγητής, πρώην πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Γεώργιος Στουρνάρας (ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών). Την κήρυξη των εργασιών θα κάνει ο καθηγητής κ. Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός και Πρόεδρος του Μαριολοπούλειου-Καναγκίνειου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Πληροφορίες: 22830 31290 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.piop.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos