Η ταινία «Υπόθεση Νοτόριους» σε Μουσεία του ΠΙΟΠ 16 Σεπτεμβρίου, (ώρα 20:30)

12 Σεπτεμβρίου 2016 19:21

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) πραγματοποιεί την Παρασκεύη 16 Σεπτεμβρίου, (ώρα 20:30), ειδική προβολή του αξεπέραστου ρομαντικού κατασκοπικού θρίλερ «Υπόθεση Νοτόριους», του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ταυτόχρονα, σε πέντε μουσεία του Δικτύου του: Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Η ταινία, που κυκλοφόρησε πριν από 70 χρόνια στις κινηματογραφικές αίθουσες, αποτέλεσε τεράστια εμπορική επιτυχία της εποχής και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ωραιότερες και πιο ώριμες δημιουργίες του μετρ του κινηματογραφικού σασπένς.

«Υπόθεση Νοτόριους» (1946, 101’)
Η Αλίσια Χούμπερμαν (Ίνγκριντ Μπέργκμαν), κόρη ενός Αμερικάνου που καταδικάστηκε για κατασκοπεία και συνεργασία με το ναζιστικό καθεστώς, στρατολογείται από τον πράκτορα Ντέβλιν (Κάρι Γκράντ), ώστε να διεισδύσει σε μια ομάδα ναζί που έχει καταφύγει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η Αλίσια, παρόλο που έχει ερωτευτεί το Ντέβλιν, παντρεύεται έναν πλούσιο Γερμανό επιχειρηματία, τον Άλεξ Σεμπάστιαν (Κλοντ Ρέινς), ύποπτο για συνεργασία με τις ναζιστικές δυνάμεις. Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη, όταν η Αλίσια κι ο Ντέβλιν ανακαλύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία στο κελάρι της έπαυλης του Σεμπάστιαν και ο προδομένος σύζυγος ενορχηστρώνει, με τη βοήθεια της μητέρας του, την εξόντωση της Αμερικανίδας κατασκόπου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos