«Υγρές συμφωνίες» Έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

15 Μαρτίου 2017 16:07

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22/3), εγκαινιάζει έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Υγρές συμφωνίες», την Τετάρτη 22 Μαρτίου (ώρα 19:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου.


Πηγή έμπνευσης για την έκθεση της Ραμπέλλας Γρε-Χατζή, η οποία ζει στην Τήνο και ασχολείται συστηματικά με την τέχνη της φωτογραφίας, αποτελεί το νερό. Με τον φακό της συνθέτει μια εικονική αφήγηση με κοινό παρονομαστή το υγρό στοιχείο. Οι λήψεις έγιναν κατά την τελευταία οκταετία στην Τήνο, την Άνδρο, την Κρήτη, καθώς και στην Αιθιοπία.
Όπως η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το νερό καθρεφτίζει, χορεύει, καταστρέφει, γεννά, αφρίζει, γαληνεύει. Από τα πανάρχαια χρόνια, είναι ένα διαρκές σύμβολο ζωής και αντικείμενο λατρείας. Το πέρασμα μέσα από αυτό συμβάλλει στην αναγέννηση, τη θεραπεία, την κάθαρση του σώματος και της ψυχής. Η γέννηση του ανθρώπου είναι απόλυτα συνυφασμένη με το υγρό στοιχείο και αποτελεί αρχέγονο κομμάτι της ύπαρξής μας. Ο ήχος που ρέει, επίμονος και μονότονος, μας παρακινεί να αφουγκραστούμε, να αναλογιστούμε, να ταξιδέψουμε».

Διάρκεια έκθεσης: 22 Μαρτίου-5 Ιουνίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00
Είσοδος ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στο τηλ. 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, 842 01 Πάνορμος Τήνου
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos