Βιωματική έκθεση για τη διατροφή στη Σύρο

07 Ιουλίου 2017 18:21

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο τα παιδιά μας!

13 και 14 Ιουλίου, το WWF Ελλάς ξεκινά από τη Σύρο ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο μιας διατροφής καλύτερης για εμάς και τον πλανήτη. Μια έκθεση με 6 διαδραστικά περίπτερα θα περιμένει τους Συριανούς για να απαντήσει σε ερωτήματα που ίσως να μην τα έχουμε σκεφτεί ποτέ. Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι ιδανική για την υγεία μας και το περιβάλλον; Πώς μπορούμε να κάνουμε καλύτερες διατροφικές επιλογές για να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να ζήσουν σε έναν υγιέστερο πλανήτη; Μπορούμε όντως να τρώμε κολιό τον Αύγουστο; Πώς συνδέεται ένας ουρακοτάγκος με το παγωτό που τρώμε; Πώς μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων στο σπίτι;

Η Σύρος αποτελεί τον πρώτο σταθμό της κινητής έκθεσης του WWF Ελλάς «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης». Έτσι, 13 και 14 Ιουλίου, από τις 18:00 ως τις 22:00 στην Παιδική Βιβλιοθήκη , οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε 6 διαδραστικά περίπτερα και να ενημερωθούν γύρω από τη διατροφή και την άμεση σχέση της με το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, μέσα από βιωματικές δράσεις οι επισκέπτες θα μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η έκθεση στη Σύρο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης.

Όπως σημειώνει η Βίκυ Μπαρμπόκα, Υπεύθυνη Προγράμματος WWF Καλύτερη Ζωή: «Δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής , διασκεδάζοντας. Μέσα από τις επισκέψεις μας σε 20 πόλεις, με πρώτο σταθμό την Ερμούπολη, θέλουμε να επικοινωνήσουμε με την τοπική κοινωνία, να μάθουμε από τα παιδιά και να μοιραστούμε πολύτιμες γνώσεις μαζί τους γύρω από την προστασία του πλανήτη και την υγεία των παιδιών. Ας μην ξεχνάμε ότι το μέλλον των παιδιών μας περνάει μέσα από το πιάτο μας και τις επιλογές μας.»

Πληροφορίες έκθεσης:
13&14 Ιουλίου, Παιδική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης, Πλατεία Μιαούλη (δίπλα στο Δημαρχείο), Ώρες υποδοχής κοινού: 18:00-22:00

Μέσα από τη νέα εκστρατεία «Υγιή Παιδιά, Υγιής Πλανήτης», το WWF Ελλάς προσκαλεί παιδιά και ενήλικες ανά την Ελλάδα να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο της βιώσιμης διατροφής. Η εκστρατεία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος WWF Καλύτερη Ζωή, μεγάλος δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτής του το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας μία πρωτότυπη κινητή έκθεση με θέμα την παιδική διατροφή θα ταξιδέψει σε 20 ελληνικές πόλεις για να υποδεχτεί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και το ευρύτερο κοινό με βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες γύρω από τη διατροφή και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos