Εργαστήρια για σχολικές ομάδες με θέμα τον άνεμο στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

10 Οκτωβρίου 2017 13:26

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στη δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017: «Πνοές Ανέμων» και οργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου (ώρες 10:00-12:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Οι μικροί φίλοι του Μουσείου, αφού συζητήσουν με την εμψυχώτρια, εικαστικό Πάολα Παλαβίδη, για τον άνεμο ως κινητήρια δύναμη και ως γλύπτη, θα περιηγηθούν στο Μουσείο σε ένα παιχνίδι θησαυρού, αναζητώντας ανάμεσα στα εκθέματά του αυτά που σχετίζονται με τον άνεμο και τη δύναμή του- άλλα με προφανή σύνδεση κι άλλα όχι. Στη συνέχεια, θα χωριστούν σε τρεις ομάδες και θα δημιουργήσουν έργα που σχετίζονται με τις πολλαπλές διαστάσεις του ανέμου, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και, βέβαια, τη φαντασία και την επινοητικότητά τους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos