Δωρεάν μάθημα κινηματογράφου από τον Στίβεν Μπερνστάιν

10 Οκτωβρίου 2017 17:54

Το μάθημα είναι ανοιχτό σε κινηματογραφιστές όλων των επιπέδων αλλά και σε μη κινηματογραφιστές και θα καλύψει τομείς όπως η παραγωγή ταινιών, η συγγραφή σεναρίου, ο φωτισμός, η σκηνοθεσία και η ανάλυση ταινιών και θα διεξαχθεί στα αγγλικά

Ενός εξαήμερου εντατικού μαθήματος κινηματογράφου στο νησί της Σύρου θα ηγηθεί ο βραβευμένος Αμερικανός σεναριογράφος, σκηνοθέτης και κινηματογραφιστής Στίβεν Μπερνστάιν, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον ίδιο.

Το περιορισμένων θέσεων αυτό εισαγωγικό κινηματογραφικό μάθημα απευθύνεται σε ντόπιους κινηματογραφιστές, φοιτητές, καθώς και σε μη κινηματογραφιστές και αποτελεί μέρος μιας μεγάλης πρωτοβουλίας, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ, με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου κινηματογραφικού στούντιο και μιας διεθνούς κινηματογραφικής σχολής στη Σύρο.

Στο 8ωρο καθημερινό μάθημα, που θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, μπορεί να συμμετάσχει δωρεάν περιορισμένος αριθμός αγγλόφωνων Ελλήνων φοιτητών κινηματογράφου. Ορισμένοι διεθνείς φοιτητές καλούνται επίσης να το παρακολουθήσουν, αλλά θα δοθεί προτεραιότητα στους Έλληνες πολίτες.

Το μάθημα είναι ανοιχτό σε κινηματογραφιστές όλων των επιπέδων αλλά και σε μη κινηματογραφιστές και θα καλύψει τομείς όπως η παραγωγή ταινιών (συμπεριλαμβανομένης και της παραγωγής ανεξάρτητων ελληνικών ταινιών), η συγγραφή σεναρίου, ο φωτισμός, η σκηνοθεσία και η ανάλυση ταινιών και θα διεξαχθεί στα αγγλικά. Οι διαλέξεις του Μπερνστάιν είναι πολύ φημισμένες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι συγκεκριμένες είναι οι μόνες διαλέξεις που θα δώσει φέτος.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που διοργανώνω ένα εξαήμερο εντατικό μάθημα κινηματογράφου στη Σύρο. Αυτό το μάθημα είναι μια χειρονομία της απόλυτης δέσμευσής μου προς τη δημιουργία ενός διεθνούς κινηματογραφικού στούντιο και κινηματογραφικής σχολής στο νησί. Το μάθημα αφορά κινηματογραφιστές και μη, οποιουδήποτε επιπέδου και είναι ενδεικτικό της ποιότητας και του επιπέδου διδασκαλίας που θα προσφερθεί στη μελλοντική μας σχολή», δήλωσε ο Στίβεν Μπερνστάιν.

Ο Στίβεν Μπερνστάιν είναι κινηματογραφιστής, σκηνοθέτης σεναριογράφος, λέκτορας και συγγραφέας. Ο Μπερνστάιν γύρισε τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Monster» με την Σαρλίζ Θερόν και έχει εργαστεί σε πάνω από εκατό άλλες ταινίες μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένης της σειράς «Magic City», για την οποία ήταν υποψήφιος για το βραβείο της Αμερικανικής Κοινωνίας Κινηματογραφιστών (ASC Award). Ο Μπερνστάιν έλαβε επίσης το βραβείο Sloan Award για το σενάριο και την σκηνοθεσία της ταινίας «Decoding Annie Parker».

Η νέα του ταινία για τον Ντίλαν Τόμας με τίτλο «Dominion», με πρωταγωνιστή τον Τζον Μαλκοβιτς, θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Είναι επίσης ο συγγραφέας του best seller βιβλίου «Film Production», που καταπιάνεται με τη διαδικασία της δημιουργίας ταινιών.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos