Περισσότερες από 75 δράσεις εκτυλίχθηκαν το 2017 στις Κυκλάδες,

20 Οκτωβρίου 2017 12:12

Το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στηρίζει έμπρακτα και βρίσκεται κοντά στους φορείς που παράγουν πολιτισμό. Περισσότερες από 75 δράσεις εκτυλίχθηκαν το 2017 στις Κυκλάδες, αρκετές από τις οποίες σε ημερομηνίες πριν και μετά την περίοδο τουριστικής αιχμής των νησιών στα οποία πραγματοποιήθηκαν.

Στη Σύρο, το Φεστιβάλ Ακορντεόν έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως σημείο συνάντησης μουσικών και δασκάλων αυτού του ιδιαίτερου μουσικού οργάνου.

Το Syros Jazz Festival φέτος πρόσφερε στο κοινό του συναυλίες επιφανών καλλιτεχνών της διεθνούς τζαζ σκηνής. Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.


Το AnimaSyros, γιόρτασε τα 10 χρόνια του με προβολές ταινιών, αφιερώματα και εκπαιδευτικά προγράμματα, στη Σύρο, ενώ ετοιμάζεται να καταπλεύσει στην Κίμωλο, τη Σίκινο και τη Φολέγανδρο, τον προσεχή Νοέμβριο .

Ένα καινούργιο φεστιβάλ γεννήθηκε με πρωτοβουλία του Τμήματος Πολιτισμού Κυκλάδων και είναι αφιερωμένο στα παιδιά. Το syroskidz, το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων, έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει αρχικά σε 6 Κυκλαδονήσια για το καλοκαίρι του 2018.

Παραβρεθήκαμε στην πλειοψηφία των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ώστε να διαπιστώσουμε από κοντά την απήχησή τους και να δηλώσουμε δια ζώσης την παρουσία της Περιφέρειας στα νησιά μας.

Στην Πάρο, οι Διαδρομές στη Μάρπησσα, εδώ και χρόνια προσφέρουν στους επισκέπτες και τους κατοίκους ιδιαίτερες βιωματικές εμπειρίες που τους φέρνουν κοντά στη φύση και τον πολιτισμό των Κυκλάδων.

Οι Κυκλάδες διαμορφώνονται σ' έναν τόπο πολιτιστικού τουρισμού και η ΠΝΑ παίζει καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την αποστολή.

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στον πολιτισμό των νησιών μας.

Χρηστιάννα Πάπιτση
Περιφερειακή Σύμβουλος
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Εντεταλμένη Πολιτισμού Κυκλάδων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos