Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Ίο ταξιδεύουν οι αγαπημένες δράσεις “Aegean mamas know best” και “Aegean gardeners

28 Μαϊος 2019 19:10

Στο πλαίσιο του τίτλου Νότιο Αιγαίο - Γαστρονομικής Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 και με πρωταγωνίστρια την πρέσβειρα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Στο νησί των Κυκλάδων την Ίο ταξιδεύουν οι δράσεις “Aegean mamas know best” & “Aegean Gardeners”, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, ώρα 16.30, στην Κεντρική Πλατεία Χώρας μπροστά από το Δημαρχείο
Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και την πρέσβειρα σεφ Αργυρώ Μπαρμαρίγου, στο πλαίσιο της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, Νότιο Αιγαίο 2019».
Η «Νησιώτικη κουζίνα στο νησιώτικο σπίτι» με τη χρήση των τοπικών προϊόντων θα είναι το θέμα της δημιουργικής συνάντησης με τον κόσμο της Ίου.

Οι μαμάδες, οι γιαγιάδες, τα παιδιά, θα συναντήσουν τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων και το κοινό της Ίου για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα».

Τα τοπικά προϊόντα, η παραδοσιακή κουζίνα και η σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι, η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού με όλα τα μέλη της οικογένειας, η υγιεινή διατροφή, τα αρωματικά και τα βότανα, είναι θέματα που θα αναπτύξουμε.
Τα παιδιά θα ασχοληθούν στο δικό τους εργαστήρι, θα φτιάξουν κουλουράκια, θα πλάσουν το δικό τους ζυμάρι ενώ οι «Οι κηπουροί του Αιγαίου» θα επισκεφθούν δημοτικό σχολείο, θα μιλήσουν με τα παιδιά για τα εποχικά φρούτα και λαχανικά, τους παραδοσιακούς σπόρους, τα φυτέματα, τα αρωματικά, τα βότανα, την προσφορά τους στην διατροφή και την υγεία.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα κατά τόπους επαρχεία και τους τοπικούς κοινωνικούς εταίρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Οι εκπαιδευτικές δράσεις των «μικρών κηπουρών του Αιγαίου» πραγματοποιούνται από το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου.
Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019» είναι η Aegean Airlines.
Χορηγός είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr