Το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

10 Ιουνίου 2019 14:44

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (21/6), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, την Κυριακή 16 Ιουνίου (ώρα 21:00), την Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας, σε μια συναυλία-αφιέρωμα στον Έλληνα συνθέτη και στιχουργό Σταύρο Κουγιουμτζή, καθώς και στη συνεργασία του με τον Έλληνα ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο, Μάνο Ελευθερίου.


Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Ιδρύματος, η Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας φέτος ταξιδεύει εκτός του Μουσείου. Για τον σκοπό αυτό, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Π.Ι.Ι.Ε.Τ, στη Χώρα της Τήνου.
Η Ορχήστρα, η οποία παρουσιάζει τον έκτο κατά σειρά θεματικό κύκλο, θα θυμίσει στο κοινό σπουδαία έργα τους, που γοητεύουν μέχρι σήμερα, όπως «Τα πρώτα λόγια του Χριστού» και «Του κάτω κόσμου τα πουλιά».
Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία TINangels, υπό τη διεύθυνση της Γεωργίας Μπακογιάννη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας

Δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 από ταλαντούχους ανθρώπους, οι οποίοι ζουν στην Τήνο και αγαπούν τη μουσική. Στο φετινό σχήμα συμμετέχουν: Θωμάς Αλβέρτης (σαξόφωνο), Κωνσταντίνα Αραθύμου (κιθάρα), Κωνσταντίνος Βιδάλης (μπουζούκι), Αλέξανδρος Γκέλιας (βιολί), Δημήτρης Καφέτσης (κιθάρα), Δημήτρης Καραγιώργης (μπάσο), Ιωάννης Μιχαήλ (λαουτοκιθάρα), Στέλιος Μπόρτας (τραγούδι), Στάθης Πολυκανδρίτης (τραγούδι), Γεωργία Μπακογιάννη (πιάνο), Αnne Pujolas (φλάουτο), Ειρήνη Ράλλη (μπαγλαμάς, τραγούδι), Μαργαρίτα Σαλταμανίκα (κιθάρα), Ανδρέας Καμπάνης (κλαρινέτο, νέυ), Παναγιώτης Πορίχης (μαντολίνο, μπαγλαμάς).
Η καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία της Ορχήστρας ανήκει στον Σοφοκλή Κοσκινά.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos