Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταχειροκροτήθηκαν οι 4 θεατρικές ομάδες της Πάρου στην 31η Σ.Ε.Θ.Α στη Ρόδο!

05 Νοεμβρίου 2019 20:51

Έντονο «άρωμα» Πάρου είχε η 31η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που διεξήχθη από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου στο νησί της Ρόδου!

Ανάμεσα στις 24 θεατρικές ομάδες που πήραν μέρος από τα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Πάτμου, της Λέρου, της Καλύμνου, της Ρόδου, της Άνδρου, της Τήνου, της Μυκόνου, της Μήλου και της Πάρου, οι 4 ήταν παριανές!

Οι ερασιτεχνικοί παριανοί θίασοι, έδωσαν πάνω στη σκηνή τον καλύτερό τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από το θεατρόφιλο κοινό για την έξοχη δουλειά και προετοιμασία τους. Ζωντανεύοντας στο σανίδι σπουδαία έργα του ελληνικού και διεθνούς δραματολογίου, μάγεψαν τον κόσμο της Ρόδου που έσπευσε να απολαύσει τις παραστάσεις τους σε ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες.

Οι παριανές θεατρικές ομάδες που πήραν μέρος στην 31η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου και έκλεψαν τις εντυπώσεις ήταν οι εξής:

Ο θίασος του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας με το έργο «Το δαχτυλίδι της Έριδος» του Τάσου Βαρβέλη, ο θίασος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος» με το έργο «Αχτίδα φωτός» βασισμένο στο έργο «Skylight» του Ντέιβιντ Χέαρ, η θεατρική ομάδα Νάουσας Πάρου με το έργο «Η μικρή μας πόλη» του Θόρντον Γουάιλντερ και η ομάδα «Νηρέας» με το έργο «PLAY ON» του Rick Abbot.

10_Nireas_Parou1.jpg 1_Syllogos_Gynaikon_Marpissas1.jpg 1_Syllogos_Gynaikon_Marpissas2.jpg

2_Arxiloxos_Parou1.jpg 2_Arxiloxos_Parou2.jpg 3_Naousa_Parou1.jpg


Και οι τέσσερις θεατρικές ομάδες ήταν υπέροχες! Επιβεβαιώνοντας έτσι για μια ακόμη φορά, την αγάπη και την αφοσίωση των παριανών στην ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία και το ζήλο τους να μας εκπλήσσουν ευχάριστα, προάγοντας κάθε χρόνο την εξαιρετική ούτως ή άλλως δουλειά τους στην υπηρεσία της θεατρικής τέχνης.

Η εδώ και 31 χρόνια ετήσια Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που δίνει ραντεβού σε διαφορετικό κάθε φορά νησί κάθε φθινόπωρο, έχει γίνει πλέον ένας από τους πιο αξιοθαύμαστους θεσμούς που αγκαλιάζει την ερασιτεχνική δημιουργία στον χώρο του Αρχιπελάγους.

Ενδυναμώνει τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των νησιών και παρουσιάζει το ταλέντο και την εργατικότητα των ερασιτεχνών θεατρικών συντελεστών στην τέχνη της υποκριτικής. Μια τέχνη, που γεννήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια στον Ελλαδικό χώρο και οι σύγχρονοι θιασώτες της στο Αιγαίο, αν και ερασιτέχνες, την υπηρετούν με θαυμαστή αφοσίωση και αγάπη.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr