Παρουσίαση των Πανεπιστημιακών Ανασκαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Κυκλάδες και το Ιόνιο

23 Ιανουαρίου 2020 14:02

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:30 στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αίθουσα «Ιωάννης Δρακόπουλος», εκδήλωση για την παρουσίαση των Πανεπιστημιακών Ανασκαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Κυκλάδες και το Ιόνιο.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδοτεί τις αρχαιολογικές αυτές έρευνες στα νησιά, σε μία γόνιμη και πρωτοποριακή σύμπραξη πολιτείας, επιστήμης και κοινωνίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Νικόλαος Βούλγαρης και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

Οι παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων των ανασκαφικών έργων θα γίνουν από:

• Την ομότιμη καθηγήτρια Λυδία Παλαιοκρασσά, για την Παλαιόπολη Άνδρου.
• Την ομότιμη καθηγήτρια Νότα Κούρου, για το Ξώμπουργο Τήνου.
• Τον καθηγητή Αλέξανδρο Μαζαράκη-Αινιάνα, για το Βρυόκαστρο Κύθνου.
• Τον αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνο Σμπόνια, για την Κοίμηση Θηρασιάς.
• Την καθηγήτρια Νένα Γαλανίδου, για το Σπήλαιο του Πάνθηρα Κυθρού.

Με την υποστήριξη των ερευνητικών αυτών έργων, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής συμβάλλει στην προσπάθεια παραγωγής πρώτης ύλης, για να γίνει κατανοητή η ιστορία του ελληνικού και ιδίως του νησιωτικού πολιτισμού και οι μεταμορφώσεις των υλικών της τεκμηρίων, στο πέρασμα του χρόνου. Στα ιδιαίτερα νησιωτικά περιβάλλοντα του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους, οι πανεπιστημιακοί αρχαιολόγοι με τις ερευνητικές τους ομάδες αποκαλύπτουν αρχαιότητες και μνημεία, και αφήνουν στα νησιά μας μια πολύτιμη εκπαιδευτική και αναπτυξιακή παρακαταθήκη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos