Έναρξη 5ου Διεθνούς Μεσαιωνικού Φεστιβάλ

25 Μαϊος 2011 14:52

νήσου Ρόδου – Γιορτές των Κάστρων»

Το Σάββατο, 28 Μαΐου και ώρα 20:00 ξεκινάει το 5ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου με τα Εγκαίνια της Έκθεσης Τέχνης που έχει θέμα: «Οι Εικαστικοί Δωδεκανήσου ζωγραφίζουν τον Μεσαίωνα στη Ρόδο», στο Κατάλυμα της Γαλλίας στην οδό Ιπποτών. Η εκδήλωση πραγματοποιείται Υπό την Αιγίδα του Τμήματος Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και θα συνοδευτεί από ζωντανή Μεσαιωνική Μουσική.

Καθώς αυτή τη δύσκολη χρονιά που διανύουμε πλήττεται πρώτα ο πολιτισμός, το πρόγραμμα του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ έχει συρρικνωθεί σημαντικά, αλλά παρόλα αυτά, λόγω της ιδιαίτερης προσπάθειας που κατέβαλε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σάββας Διακοσταματίου και μετά από εισήγηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, ο Δήμος Ροδίων αποφάσισε να αναλάβει την παραγωγή της διοργάνωσης στο μέτρο του δυνατού ενώ μερική στήριξη αναμένεται από χορηγούς που αναζήτησε ο σύλλογος «Μεσαιωνικό Ρόδο».

Παρότι οι συνθήκες είναι πλέον ιδιαίτερα δύσκολες, υπάρχει η αισιοδοξία ότι το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου θα συνεχιστεί καθώς είναι ίσως η πρώτη φορά που η τοπική αυτοδιοίκηση όπως και άλλοι φορείς της Ρόδου, από το χώρο του τουρισμού και του επιχειρηματικού κόσμου, δείχνουν πλέον να αναγνωρίζουν την προοπτική του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ και τη δυναμική να εξελιχθεί σε σημαντικό διατομεακό εργαλείο ανάπτυξης για τον τόπο και διαμόρφωσης του τουριστικού, πολιτιστικού, κοινωνικού και επιχειρηματικού του προφίλ.

Η φετινή διοργάνωση θα επιδιώξουμε να λειτουργήσει διαφημιστικά για ένα μεγαλύτερο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ που ευελπιστούμε και φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε την άνοιξη του 2012, σε παραγωγή και συνεργασία πλέον του Δήμου Ρόδου και με την από κοινού αναζήτηση χορηγιών σε εθνικό επίπεδο. Συμπαραστάτης και ένθερμος υποστηρικτής της προοπτικής αυτής είναι ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρόδου με τη σύμφωνη και ομόφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συνοπτική ατζέντα του 5ου Διεθνούς Μεσαιωνικού Φεστιβάλ νήσου Ρόδου – Γιορτές των Κάστρων, έχει ως εξής:

1. 28 Μαΐου - 20:00. Έκθεση έργων τέχνης με θέμα: "Οι εικαστικοί Δωδεκανήσου ζωγραφίζουν τον Μεσαίωνα στη Ρόδο" που θα εγκαινιαστεί στο Κατάλυμα της Γαλλίας, με ζωντανή μεσαιωνική μουσική. Στην έκθεση θα υπάρχουν και έργα βυζαντινής τέχνης.

2. 4 Ιουνίου - 18:00. Βόλτες με άλογα και επιδείξεις στην Τάφρο, Τοξοβολία, Αφηγήσεις Παραμυθιών, Ζωντανή Μεσαιωνική Μουσική, εργαστήρια, μεσαιωνικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους και άλλα πολλά.

3. 11 Ιουνίου - 17:00. Ομαδικό Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου και Μεσαιωνική Σκηνική Παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Τάφρο και την Μεσαιωνική Πόλη με τη συνεργασία του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιαλυσού. Φωτογραφικά καλύπτει το παιχνίδι η ομάδα PhotOrion.

4. 28/5, 4/6, 11/6: Μεσαιωνικά happenings διάσπαρτα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου με μουσική και θεάματα που θα ανακοινώνονται κατά διαστήματα, και θα λειτουργήσουν ως καμπάνια προώθησης του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ 2012, που με τη συνεργασία της δημοτικής αρχής φιλοδοξούμε να διευρύνουμε σημαντικά!

5. 18 Ιουνίου - 21:00. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή θα είναι η συναυλία μεσαιωνικής μουσικής που θα παρουσιαστεί στον κήπο του ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ, από το γνωστό σχήμα στο χώρο του είδους, "Hortus Musicus" με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Εσθονίας στην Αθήνα. Τιμή εισόδου: 12€

Δείτε τη σελίδα της εκδήλωσης: https://www.facebook.com/event.php?eid=103734136377673

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τις μοναδικές Γιορτές των Κάστρων:

6. 25 - 26 Iουνίου - 18:30. Μεσαιωνικό Καπηλειό στο Κάστρο της Κρητηνίας με σειρά από μεσαιωνικά δρώμενα και παραδοσιακά εδέσματα που ετοιμάζονται κατά τη διάρκεια της γιορτής από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο "Η Κάστελλος". Ακόμα: ζωντανή μεσαιωνική μουσική, θέατρο, σόου με φωτιές και μαγικά, ξυλοπόδαροι και άλλα πολλά...

7. 2 Ιουλίου - 18:30 Παράσταση με μεσαιωνικό θέμα στο Κάστρο της Μονολίθου και παραδοσιακά εδέσματα από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο "Νέα Ζωή"

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos