H Συνέχεια του 5ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ

21 Ιουνίου 2011 13:56

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η 4η κατά σειρά εκδήλωση του 5ου Διεθνούς Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου, στον κήπο του «Ήχος και Φως»,

που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Πρεσβείας της

Εσθονίας στην Αθήνα, Υπό την Αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ρόδου.

Η υπέροχη μουσική των Εσθονών Hortus Musicus, σχήμα βραβευμένο και ιδιαίτερα γνωστό στο χώρο της παλιάς μουσικής, σε συνδυασμό με το μαγευτικό σκηνικό του ειδυλλιακού κήπου και φόντο το Παλάτι των Ιπποτών, μάγεψε το κοινό και το ταξίδεψε από τη Μεσαιωνική Ανατολή στην Αναγεννησιακή Δύση...Διασχίζοντας Εποχές και Πολιτισμούς!

Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους, ο Εσθονός Πρέσβης κ. Andres Talvik, ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Ρόδου κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ρόδου κ. Χαράλαμπος Ευθυμιάδης, αρκετοί ακόμα εκπρόσωποι φορέων, πολλοί συμπολίτες μας και ξένοι επισκέπτες του νησιού.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στη Ρόδο για τη συναυλία, ο Πρέσβης της Εσθονίας, συναντήθηκε με επικεφαλείς φορέων καθώς και τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη για να συζητήσει την προοπτική τουριστικής σύνδεσης των πόλεων Ρόδου και Tallinn – πρωτεύουσας της Εσθονίας.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ

Εν τω μεταξύ, για 3η χρονιά φέτος, το "Μεσαιωνικό Ρόδο" οργανώνει, με τη Στήριξη του Δήμου Ροδίων, το επόμενο Σαββατοκύριακο, 25-26 Ιουνίου και από τις 18:30 έως τις 22:30, τη Γιορτή του Κάστρου της Κρητηνίας, με σκοπό την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που λόγω του απόμακρου της περιοχής, δεν αξιοποιείται επαρκώς.

Εκεί, μία μικρή αναβίωση της μεσαιωνικής γειτονιάς με τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής, με ξύλινα είδη και παραδοσιακά προϊόντα στα κιόσκια, μουσική, φαγητό, κρασί, μαγικά από τον Αλχημιστή και ξυλοπόδαροι θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες στην εποχή του Μεσαίωνα!

Με φόντο το Κάστρο της Κρητηνίας, το σκηνικό θα αποτελέσει ένα μέσο μεταφοράς στη Μεσαιωνική εποχή και θα αναπαράγει ζωηρά την εικόνα και τα χρώματα της θρυλικής αυτής περιόδου για να αναδείξει, γι' άλλη μία φορά, το χώρο και τις δυνατότητες του.

Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Υποστηρικτές του 5ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ είναι:

Το Εμπορικό Επιμελητήριο και η Τράπεζα Δωδεκανήσου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos