Η Αρχόντισσα της Πλάτσας

28 Ιανουαρίου 2012 15:49

Την «Αρχόντισσα της Πλάτσας», ένα ακόμη πετυχημένο έργο του Μανώλη Αντωνόγλου, γραμμένο στην αγαπημένη
του Συμιακή ντοπιολαλιά, θα παρουσιαστεί την προσεχή Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας στις 8 το βράδυ, σε συνεργασία με το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο.

Ο εμπνευσμένος δημιουργός του έργου, με πολλή αγάπη και ευαισθησία, με ταλέντο, μεράκι και πάθος για το θέατρο και μεγάλη αγάπη για τη Σύμη, δημιουργεί ρόλους δυνατούς και εξαιρετικά πετυχημένους. Τους ρόλους αποδίδουν εξαιρετικά ο ίδιος και οι θαυμάσιοι, δοκιμασμένοι, αυθεντικοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί της ομάδας του ερασιτεχνικού συγκροτήματος του Συλλόγου «ο Γλαύκος». Τα έργα του Συμιακού θεάτρου ζωντανεύουν με ανεπανάληπτο τρόπο ήθη και έθιμα αλλά και τυπικούς χαρακτήρες, ηθογραφώντας την Σύμη μιας άλλης εποχής.

Η συνεργασία του Μανώλη Αντωνόγλου και του Συμιακού Θεάτρου με το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο έχει συμπληρώσει μια δεκαετία. Ξεκίνησε με την εισήγησή του κ. Αντωνόγλου για τη Συμιακή διάλεκτο, στο Συνέδριο που διοργάνωσε το Σπίτι το 2001, Ευρωπαϊκό Έτος Γλωσσών, όπου παρουσίασε όχι μόνο μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα από την θαυμάσια παράσταση «Λυσιστράτη» του 1989, έργο του ιδίου σε Συμιακή διασκευή, αλλά και ένα ζωντανό σκέτς που παίχτηκε μπροστά στους Συνέδρους αλλά και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τους ενθουσίασε.

Με την «Αρχόντισσα της Πλάτσας» που ίσως αντλεί την έμπνευσή του από τον «Φιλάργυρο» του Μολιέρου, το Συμιακό Θέατρο σημειώνει άλλη μια μεγάλη επιτυχία και μέσα στην γενική κατήφεια που επικρατεί στις μέρες μας η παράσταση αυτή θα χαρίσει σε όλους μας πολύ γέλιο και αισιοδοξία

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos