Αλλαγή σκυτάλης στο Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου

12 Αυγούστου 2012 02:56

Συνεδρίασε την Τετάρτη, 8/8/12 το Διοικητικό Συμβούλιο του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξή του.

Κατά τη συζήτηση του πρώτου θέματος, της ανασυγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΑΠΜ, Θανάσης Αναπολιτάνος, υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση αυτή, λόγω των προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούν το τελευταίο χρονικό διάστημα και πρότεινε ως νέο Πρόεδρο τον Δρ. Σάββα Καραγιάννη, πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα μέλη του ΔΣ.

Έτσι η νέα διοίκηση του ΑΠΜ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Δρ. Σάββας Καραγιάννης

Αντιπρόεδρος: Όλγα Αθανίτη

Γραμματέας: Πάρις Παπαθεοδώρου

Ταμίας: Τσαμπίκα Χατζηνικόλα

Μέλη: Θανάσης Αναπολιτάνος, Φωτούλα Γάκη, Διονύσης Γουβιάς, Μαρία Παπαϊωάννου, Ματίνα Χατζημάρκου.

Παράλληλα, το ΔΣ, μετά από πρόταση του Θανάση Αναπολιτάνου, επέλεξε τον κ. Μιχάλη Καβουκλή, Πολιτικό Επιστήμονα και μέχρι τώρα υπεύθυνο γραμματείας του ΑΠΜ, στη θέση του Διευθυντή της οργάνωσης.

Με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του ο νέος πρόεδρος δήλωσε: «Αντιλαμβάνομαι ότι η ανάληψη από μέρους μου του Προεδρείου του ΑΠΜ δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση όταν στη θέση αυτή έχει υπηρετήσει ο αγαπητός φίλος Θανάσης Αναπολιτάνος. Όχι μόνο το «δημιούργησε», όχι μόνο το προέβαλε σε διεθνές επίπεδο αλλά κατάφερε να περάσει και τοπικά και εθνικά την αντίληψη ότι η πυρηνική ενέργεια δεν είναι ευλογία όταν χρησιμοποιείται για ειρηνικούς σκοπούς, αλλά καταστροφή και όλεθρος όπως απέδειξε η πραγματικότητα του Τσερνόμπιλ και της Φουκουσίμα. Οι συνάδελφοί μου του Διοικητικού Συμβουλίου και εγώ προσωπικά έχοντας πάντα δίπλα μας τον Θανάση και αντλώντας από την τεράστια εμπειρία του δύναμη και γνώσεις θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο του Παρατηρητηρίου».

Στη συνέχεια το νέο ΔΣ συζήτησε τον προγραμματισμό δράσεων για τους επόμενους μήνες με πρώτη εκδήλωση στις 21 Σεπτέμβρη 2012, που ως γνωστόν εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos