Σίφνος: Επιτροπή Τουριστικής ανάπτυξης

02 Νοεμβρίου 2012 21:18

Με σαφή προσανατολισμό στις τουριστικές αγορές του εξωτερικού, ο Δήμος Σίφνου οργάνωσε την παρουσία

αρκετών ξένων δημοσιογράφων στη Σίφνο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου 2012 και συγκεκριμένα στο τέλος της, τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Αναλυτικά τις ημέρες του Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» (6,7 και 8 Σεπτεμβρίου) και τις μέρες της βράβευσης του Αρχαιολογικού χώρου στον λόφο του Αγ. Ανδρέα (12,13 και 14 Οκτωβρίου), προσκλήθηκαν και φιλοξενήθηκαν στη Σίφνο δημοσιογράφοι από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Ισραήλ, την Αγγλία, τη Σουηδία, τη Δανία και την Αυστρία που γράφουν σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες, ενώ μερικοί από αυτούς συνεργάζονται και με ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς.

Οι δημοσιογράφοι επιλέχθηκαν από το Δήμο Σίφνου σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων MTC και ανάμεσα στα κριτήρια ήταν και η ενασχόλησή τους με τον ποιοτικό, εναλλακτικό τουρισμό και τη γαστρονομία. Για την παραμονή τους καταρτίστηκε πρόγραμμα που περιελάμβανε μεταξύ άλλων την παρακολούθηση/μετάφραση των δύο πολιτιστικών δραστηριοτήτων που αποτέλεσαν την αφορμή για την πρόσκλησή τους καθώς επίσης επισκέψεις στη Χρυσοπηγή, το Μοναστήρι της Βρύσης, την Παναγιά του Βουνού, τα Φυρόγια, πολλά από τα χωριά της Σίφνου (Απολλωνία, Αρτεμώνας, Κάστρο, Πλατύ Γιαλό, Βαθύ, Φάρος, Καμάρες), επιδείξεις/παρουσιάσεις/περιηγήσεις για κεραμικά, τυριά, ξυλόφουρνο, σιφνέικη κουζίνα, αρχαίους πύργους, κρασί, ξερολιθιές, πανηγύρια, μονοπάτια.

Τα αεροπορικά εισιτήρια που χρειάστηκαν καλύφθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ και μέρος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ήταν προσφορά των πλοιοκτητών.

Η διαμονή τους, το φαγητό, οι μετακινήσεις στο νησί, οι ξεναγήσεις, οι δραστηριότητες που παρακολούθησαν, ήταν όλες δωρεάν, προσφορές των αντίστοιχων επαγγελματιών που στήριξαν την προσπάθεια προβολής του νησιού στο εξωτερικό και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Παράλληλα τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο εκμεταλλευτήκαμε την παρουσία στο νησί δημοσιογράφων που ήρθαν με άλλες αφορμές. Συγκεκριμένα είχαμε την επίσκεψη ενός τηλεοπτικού συνεργείου από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία για την ταξιδιωτική εκπομπή «classic destinations» που αναμένεται να προβληθεί το 2013 στο «travel channel» και δύο επισκέψεις από τον τηλεοπτικό σταθμό της Ουκρανίας «1plus1» που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Σίφνο. Και στις δύο περιπτώσεις προσφέραμε ξενάγηση, μετακινήσεις στο νησί, ένα τουλάχιστον γεύμα, ενώ σε όλους δόθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό προβολής του νησιού.

Όλοι τέλος είχαν συναντήσεις με το Δήμαρχο Σίφνου Αντρέα Μπαμπούνη, ο οποίος έκανε επίσης επαφές και μίλησε στην αρχή της τουριστικής περιόδου και με τους ξένους δημοσιογράφους από την Ιταλία και την Ισπανία που επισκέφθηκαν τη Σίφνο στο πλαίσιο ιδιωτικών πρωτοβουλιών από μεμονωμένους επαγγελματίες.

Σίφνος, 20.10.2012

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos