Σίφνος: Πρόσκληση σε ανοικτή του διακεκριμένου Έλληνα φυσικού και αστρονόμου Διονύση Σιμόπουλου

28 Σεπτεμβρίου 2013 02:29

Ο Δήμος Σίφνου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» εδώ και 2 χρόνια πραγματοποιεί εκπαι-δευτικά προγράμματα, ανοιχτές ομιλίες και συζητήσεις για μικρούς και μεγάλους.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων, σας προσκαλούμε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στην κεντρική αίθουσα του Πολιτι-στικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου», όπου ο διακεκριμένος Έλληνας φυσικός και αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία με θέμα «Ο άνθρωπος και το σύμπαν».

Στην ομιλία αυτή θα παρουσιαστούν τα πορίσματα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες από επιστήμονες πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων. Χάρη στην πρόοδο της αστρονομικής έ-ρευνας και της διαστημικής επιστήμης, χάρη στην εξέλιξη των οργάνων και εργαστηρίων που διαθέτουμε, οι θαυμαστοί, παράξενοι κόσμοι του Σύμπαντος θα αποκαλυφτούν με έναν ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο σε μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για μια σύντομη αλλά περιεκτική επι-σκόπηση της εξέλιξης των αστρονομικών ερευνών για τη δομή και την εξέλιξη των άστρων και του Σύμπαντος. Γιατί τα άστρα, όπως και κάθε τι άλλο στο Σύμπαν, γεννιούνται, εξελίσσονται και κάποια στιγμή πεθαίνουν. Ο εκρηκτικός, όμως, θάνατος ενός άστρου είναι ταυτόχρονα ένα τέλος και μια αρχή.

Σας περιμένουμε!

Ο Δήμαρχος Σίφνου

Ανδρέας Ν. Μπαμπούνης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos