Το θέατρο είναι ένα «μεγαλοφυές ψεύδος» που μας ανεβάζει ψηλά για να συναντήσουμε τον καλύτερο εαυτό μας

22 Οκτωβρίου 2013 14:43

Με τη φράση του Ιάκωβου Καμπανέλλη που εξυμνεί το θέατρο ξεκινάμε την παρουσίαση και τη σειρά των βίντεο που είναι αφιερωμένα στην 25η συνάντηση του Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου.

Από 10 έως 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου η 25η συνάντηση του Ερασιτεχνικού θεάτρου Αιγαίου στην οποία συμμετείχαν 17 νησιά με 28 θεατρικές ομάδες ενώ κατά τη διάρκεια του δεακαημέρου παρουσιάστηκαν 28 θεατρικά έργα συν 2 που ήταν αφιερωμένα στο αρχαίο δράμα.

Η διοργάνωση χαρακτηρίζεται άψογη όχι μόνο από όσους συμμετείχαν και είχαν ενεργό μέρος αλλά και από εκείνους που ακολούθησαν τους θιάσους ως απλοί θεατές, ως λάτρεις του θεάτρου και της ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας.

Σε ένα πλούσιο δεκαήμερο όχι μόνο από πλευράς θεατρικών παραστάσεων αλλά και πολλών παράλληλων εκδηλώσεων, (ομιλιών, εκθέσεων, συναυλιών), οι συμμετέχοντες και οι πολλοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν, να αποκομίσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες, στο πλαίσιο ενός καταξιωμένου θεσμού, πολιτιστικής ανάπτυξης και δημιουργίας.

Λίγα λόγια για την Ομοσπονδία...

Η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου ιδρύθηκε το 2001 από 22 αρχικά μέλη στην Κω, επ' ευκαιρία της εκεί 14ης «Συνάντησης Ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου» με στόχο τον συντονισμό της δράσης των μελών της, την ενίσχυση και προβολή της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας και την άμβλυνση των πολιτιστικών ανισοτήτων μεταξύ των νησιών του Αιγαίου.

Οι ομάδες που συγκρότησαν την ομοσπονδία ήλθαν σε επαφή μεταξύ τους στα σεμινάρια θεατρικής παιδείας και στις Συναντήσεις Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που την δεκαετία του '80 οργάνωνε η Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης και το Υπουργείο Αιγαίου.

Μέλη της Ομοσπονδίας είναι θεατρικές ομάδες που έχουν την έδρα τους σε νησί του Αιγαίου (Νομοί Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Κυκλάδων) και πληρούν τους όρους που ορίζονται από το καταστατικό. Επίσης αντεπιστέλλοντα μέλη μπορούν να γίνουν και θεατρικές ομάδες που έχουν έδρα στη Θράκη, Κρήτη και Κύπρο ή και σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδας μετά από αιτιολογημένη απόφαση της Γ.Σ.

Το parianostypos.gr σας μεταφέρει κατ' αποκλειστικότητα μέσα από τα βίντεο που θα ακολουθήσουν εικόνες από παραστάσεις, συνεντεύξεις, δρώμενα (όπως η παρέλαση θεατρικών ομάδων) που εκτυλίχθησαν στην ζεστή και φιλόξενη Ερμούπολη , την Αρχόντισσα των Κυκλάδων.

Πατήστε εδώ για τα βίντεο

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos