Δημοτικό καφενείο Παροικίας

07 Ιανουαρίου 2012 18:43

Μια ενδιάμεση, άμεση και πρακτική λύση

Μέχρι να πάρει ο Δήμος οριστική απόφαση για το Δημοτικό Καφενείο, ο χώρος αυτός να δοθεί άμεσα σε κοινόχρηστη χρήση με καθίσματα και τραπεζάκια με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ την παροχή προστατευμένου χώρου αναμονής άφιξης- αναχώρησης των πολιτών με τα πλοία χωρίς την παροχή άλλων υπηρεσιών εκτός πόσιμου εμφιαλωμένου νερού.

Η χρήση αυτή να διαρκέσει τουλάχιστον τους χειμερινούς μήνες , ίσως και μέχρι το Πάσχα.

Ο Δήμος να διαθέσει 2-3 υπαλλήλους του για την επιτήρηση και ευταξία του χώρου και των WC, ο οποίος να παραμένει ανοικτός μόνο 1 ώρα πριν την άφιξη και 1 ώρα μετά την αναχώρηση των πλοίων.

Το κόστος είναι μετρήσιμο και σχετικά μικρό, μέχρι μηδαμινό , σε σχέση με το κοινωνικό όφελος προστασίας του πολίτη. Το όποιο κόστος άλλωστε, μπορεί

να συνυπολογιστεί στο ποσό της ετήσιας Προγραμματικής Σύμβασης που το ΔΛΤαμείο καταβάλει στον Δήμο.

Εναλλακτικά, το κόστος να καλυφθεί απευθείας από το Ταμείο , το ΔΣ του οποίου να πάρει άμεσα απόφαση , μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια για την νομιμότητα της απόφασης για την δαπάνη αυτή, δεδομένου ότι ο χώρος του Καφενείου δεν ανήκει μεν σε χερσαίο χώρο ευθύνης του επειδή είναι εντός της οικοδομικής γραμμής , αλλά μπορεί να θεωρηθεί εξομοιούμενος γιατί είναι όμορος και εξυπηρετεί τις λιμενικές εγκαταστάσεις.

Ο προβληματισμός μου αυτός ενισχύθηκε πρόσφατα από συμπολίτες μου, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα γιατί βράχηκαν και κρύωσαν αναμένοντας την άφιξη του πλοίου στις γνωστές απύλωτες στρούγκες αναχώρησης , ταξίδεψαν μούσκεμα και ένας εξ αυτών έπαθε άτυπη πνευμονία από την οποία ακόμη ταλαιπωρείται.

Κίμων Μ. Κοτσώνης

Χοχλίδες, Δριός 6/1/2012

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos