Πάρος: Ανέτοιμο το Συντονιστικό Υγείας να διαχειριστεί το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος (Βίντεο)

14 Μαρτίου 2014 00:57

Το απόγευμα της Δευτέρας 10 Μαρτίου συνεδρίασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το Συντονιστικό Όργανο για την Υγεία σε Πάρο και Αντίπαρο.

 Η Συνεδρίαση αυτή, η δεύτερη μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος της 16ης Φεβρουαρίου και η πρώτη μετά την μεγαλειώδη γενική απεργία - αποχή - κινητοποίηση του παριανού και αντιπαριώτικου λαού στις 26 Φεβρουαρίου, είχε ως θέμα συζήτησης τη λήψη αποφάσεων για τις περαιτέρω ενέργειες σε σχέση με το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος.

Ήταν μια μαραθώνια συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν αρκετοί φορείς του νησιού, διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες και τα είχε τελικά όλα.
Τοποθετήσεις, απόψεις, προτάσεις, έντονες αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις, διαφωνίες, συμφωνίες αλλά και  ένταση. Το αποτέλεσμα ήταν ότι αφότου λόγω της εξαντλητικής χρονικής διάρκειας ένα μεγάλο μέρος των συμμετεχόντων είχε αποχωρήσει, ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις η τελική μορφή των οποίων θα οριστικοποιηθεί στην προσεχή Συνεδρίαση του Συντονιστικού που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 17 Μαρτίου.

Στην προσεχή αυτή Συνεδρίαση θα οριστικοποιηθεί η απόφαση για την μορφή νέων κινητοποιήσεων, για την επικύρωση της εξώδικης αναφοράς - διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Υγείας και τέλος θα καθοριστεί αντιπροσωπεία για την επίδοση του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων. Η Συνεδρίαση της 10ης Μαρτίου, μια συνεδρίαση εξαντλητική που έγινε σε αρκετά τεταμένο κλίμα φόρτισης αντιμαχόμενων  θέσεων σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι κατόπιν του ανέλπιστου και για τους πλέον αισιόδοξους αποτέλεσμα της μαζικής συμμετοχής στο Δημοψήφισμα, ανέδειξε την κατάσταση ανετοιμότητας του Συντονιστικού στο να διαχειριστεί αυτό το απρόσμενο αποτέλεσμα.

Ένα αποτέλεσμα συντριπτικής μαζικότητας όπου οι πολίτες της Πάρου και Αντιπάρου υπερβαίνοντας οποιεσδήποτε διαχωριστικές γραμμές ή κομματικές ταυτότητες συμμετείχαν σύσσωμοι υπέρ του αγαθού της Δημόσιας - Δωρεάν Υγείας.
Πιθανώς η επικείμενη Συνεδρίαση της 17ης Μαρτίου να είναι εκείνη που θα ανταποκριθεί πράγματι στην διεκδικητική βούληση ολόκληρου του παριανού και αντιπαριώτικου λαού για την επίλυση του ζητήματος της Υγείας στα δύο νησιά.
Πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές. Όπως αυτή η σύσσωμη βούληση εκφράστηκε εξάλλου περίτρανα στις 16 και 26 Φεβρουαρίου.

Πατήστε εδώ για τα βίντεο....

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos