Πάρος – Υγειονομικό Αεροσκάφος: O παριανός λαός δικαιούται απαντήσεις…

30 Απριλίου 2014 01:59

O  ΣΥΡΙΖΑ με Δελτίο Τύπου της 10 – 4 – 2014  θέτει μεταξύ άλλων ζητημάτων που αφορούν στο Κέντρο Υγείας Πάρου, και θέμα που έχει να κάνει, όπως επικαλείται, με προβλήματα θεσμοθέτησης σχετικά

 με την εκτέλεση αεροδιακομιδών από το υγειονομικό αεροσκάφος του Βελεντζείου   Ιδρύματος.
Επιπλέον, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Συρμαλένιος και Ανδρέας Ξανθός, μεταξύ άλλων ερωτημάτων που θέτουν στον Υπουργό Υγείας, επαναλαμβάνουν με τη σειρά τους τη θεσμική εκκρεμότητα που υφίσταται σχετικά με το αεροπλάνο.

Το parianostypos.gr, δημοσιεύοντας αρχικά το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε αποδέκτης απειλής προερχόμενης από κάποιον ο οποίος παρουσιάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης και εκπρόσωπος του Βελεντζείου Ιδρύματος.
Ο εν λόγω κύριος γνωστοποίησε στο parianostypos.gr ότι θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Βελεντζείου Ιδρύματος να μηνυθεί το parianostypos.gr διότι δημοσίευσε το προαναφερόμενο Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει διασταυρώσει προηγουμένως το περιεχόμενό του σε ότι αφορά τα γραφόμενα για το θεσμικό πλαίσιο.
Όμως το θέμα που αφορά τη θεσμοθέτηση του αεροπλάνου συνεχίζει να αιωρείται, το αεροπλάνο το οποίο είναι μέσο γρήγορο που μπορεί να συμβάλλει σε έκτακτα περιστατικά ταχύτερα απ΄ ότι τα πλωτά μέσα, συνεχίζει να μη χρησιμοποιείται και αυτό είναι το ουσιαστικό.
Κατόπιν τούτου, το Βελέντζειο Ίδρυμα είτε διά του Διοικητικού Συμβουλίου, είτε διά της Προέδρου, θα πρέπει:

α) Να δώσει μια απάντηση στον παριανό λαό για το εάν τα αναφερόμενα από το ΣΥΡΙΖΑ και τους κυρίους βουλευτές περί του θεσμικού πλαισίου, είναι ακριβή ή όχι ή εάν συμβαίνει κάτι άλλο το οποίο δεν γνωρίζουμε.

β) Να μας κάνει γνωστό ποιος είναι ο εν λόγω κύριος που μας απειλεί με μηνύσεις λέγοντάς μας ότι θα πρέπει να διασταυρώνουμε το περιεχόμενο των δελτίων τύπου των κομμάτων πριν τα δημοσιεύσουμε. Δηλαδή μας υπαγορεύει ότι θα πρέπει να ασκούμε λογοκρισία στις επίσημες κομματικές ανακοινώσεις των κομμάτων της Βουλής και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

γ) Να μας κάνει γνωστό ποια είναι η σχέση του εν λόγω κυρίου με το Βελέντζειο Ίδρυμα.

Δεδομένων των ελλείψεων στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες της Πάρου και του κινδύνου να χαθούν ανθρώπινες ζωές καθώς το υγειονομικό αεροπλάνο δεν πετά, πρέπει να γνωρίζουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Γιατί το υγειονομικό αεροσκάφος, το ταχύτερο μέσο διάσωσης σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά δεν αξιοποιείται για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών;

Γιατί αποστερείται από τον παριανό λαό η δυνατότητα του αισθήματος υγειονομικής ασφάλειας και άμεσης φροντίδας σε έκτακτες σοβαρές περιστάσεις όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές;

Ποια είναι τελικά η αλήθεια  για τη μη χρησιμοποίηση του αεροσκάφους σήμερα; Aυτά είναι σοβαρά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων από τους καθ΄ ύλην υπεύθυνους.

Ο παριανός λαός δικαιούται τουλάχιστον να ξέρει τις απαντήσεις  όταν διακυβεύονται η ζωή και η υγεία του. Γιατί δεν μπορεί κανείς να κρύβεται και να παίζει παιχνίδια σε βάρος της υγείας και της ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos