Πάρος – Τσουκαλιά: Σύλληψη με αυτόφωρη διαδικασία για πυροβολισμό σκύλου

25 Ιουνίου 2014 02:39

Σύλληψη και αυτόφωρη διαδικασία κινήθηκε σήμερα το απόγευμα (24/6/2014) εναντίον του Λ.Κ. κατοίκου Τσουκαλιών Πάρου ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά μικρόσωμο σκυλάκι που μπήκε στο χωρίς περίφραξη οικόπεδό του.

Το μικρόσωμο σκυλάκι 10 κιλών περίπου ξέφυγε από τον περιφραγμένο χώρο του σπιτιού χθες το απόγευμα 23/6) και ο κηδεμόνας του πριν προλάβει να τον καλέσει πίσω άκουσε το γείτονα να φωνάζει «τον π.... θα τον καθαρίσω».

Αμέσως μετά ακούστηκε ο πυροβολισμός από πυροβόλο όπλο και το κλάμα του άτυχου σκύλου που είχε χτυπηθεί από σκάγια.

Ο κηδεμόνας του σκύλου ειδοποίησε άμεσα τον Σύλλογό μας «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» για το περιστατικό και τον ενημερώσαμε για τη διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος 4039 για σοβαρή ενεργή κακοποίηση σκύλου. Οι δράστες -σύμφωνα με το Νόμο 4039- διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000)ευρώ και επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα (30.000 ευρώ).

Στη συνέχεια οι ΦΕΠ συνοδεύσαμε τον κηδεμόνα μαζί με το σκυλάκι στην Κτηνίατρο κ. Ελένη Ρουσοχατσάκη η οποία στη γνωμάτευσή της αναφέρει για το σκύλο «...κατάπτωση, χωλότητα των πρόσθιων άκρων, ανορεξία, και πληγές στο θώρακα και στο στέρνο.»

Η ακτινογραφία έδειξε ότι έφερε 6 σκάγια στη θωρακική κοιλότητα από πυροβόλο όπλο, 4 εκ των οποίων σε ζωτικά σημεία.

Με τη γνωμάτευση της κτηνιάτρου ο κηδεμόνας κατήγγειλε το γεγονός στο Α.Τ. Πάρου το οποίο κίνησε την αυτόφωρη διαδικασία και συνέλαβε το δράστη ο οποίος παραδέχτηκε την πράξη του και αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα.

Σημειώνουμε ότι ο δράστης Λ.Κ. είχε απειλήσει πριν 2 μέρες τον κηδεμόνα του σκύλου Ζ.Π. ότι αν το ξαναδεί να πλησιάζει το χώρο του θα το πυροβολήσει.

Ευχαριστούμε το ΑΤ Πάρου για την άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση του περιστατικού».

Φιλόζωοι εθελοντές Πάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos