Η θάλασσα τους τα ΄κανε μούσκεμα!

28 Ιουνίου 2014 15:16

Οι παρακάτω φωτογραφίες που είναι από την παραλιακή οδό της Παροικίας στην Πάρο, στην πύλη εισόδου της πλατείας Μαντώ Μαυρογένους και συγκεκριμένα στο σημείο της πιάτσας των ταξί, δεν απεικονίζουν μια χειμωνιάτικη νεροποντή, ούτε μια υπερχείλιση εξαιτίας σπασίματος σωληνώσεων.

Τραβήχτηκαν την Παρασκευή 27/6, την πιο ζεστή μέχρι στιγμής μέρα του καλοκαιριού σε συνθήκες άπνοιας!

Τι έχει συμβεί όμως και ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της Παροικίας μπrοστά από το λιμάνι μετατράπηκε σε θάλασσα;

Το φαινόμενο είναι συχνό, έχει επαναληφθεί αρκετές φορές και οφείλεται σε υπερχείλιση του φρεατίου που απεικoνίζεται στη φωτογραφία, όταν πλησιάζουν στο λιμάνι τα high speed. Εξαιτίας μάλλον της λειτουργίας των μηχανών των πλοίων αλλά ίσως και κάποιων τεχνικών παραλείψεων στη λειτουργία του φρεατίου, η θάλασσα συχνά ωθείται με ορμή προς στη στεριά από το εν λόγω φρεάτιο με αποτέλεσμα η παραλιακή οδός να πλημμυρίζει με θαλασσινό νερό.

Και καλά μπορεί να σκεφτεί κανείς, οι εξερχόμενοι από το λιμάνι επιβάτες των πλοίων μπορεί να δροσίζονταν από το θαλασσινό νερό του δρόμου, τι θα έκαναν όμως με τις αποσκευές τους;
Θα τις έπαιρναν στην πλάτη τους;
Πέρα όμως από το χιούμορ, η κατάσταση αυτή βλάπτει σίγουρα την πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης του νησιού μόλις κατεβαίνει από το πλοίο. Και κανείς δεν θέλει στην ουσία να γίνει μούσκεμα χωρίς τη θέλησή του λίγο πριν μπει στον οικισμό της Παροικίας ή λίγο πριν επιβιβαστεί σε ένα ταξί για να φθάσει στον προορισμό του!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos