"Μπέρδεμα" λίγο πριν τον απόπλου...στο λιμάνι Παροικίας Πάρου

29 Αυγούστου 2014 17:35

Έκπληκτοι και απορημένοι παρακολουθούσαν όσοι βρέθηκαν γύρω στις 11 το πρωί της Παρασκευής 29/8 στο λιμάνι της Παροικίας το πλοίο Blue Star Paros να κάνει ελιγμούς μέσα στο λιμάνι

λίγο μετά την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησής του με προορισμό τον Πειραιά.

Όλοι αναρωτήθηκαν τι έχει συμβεί καθώς το πλοίο αντί να αναχωρήσει παρέμενε στο λιμάνι κάνοντας διάφορες μανούβρες για αρκετή ώρα, μοιάζοντας να έχει χάσει τον προσανατολισμό του για την έξοδο από το λιμάνι της Παροικίας!

Ένα αναπάντεχο όμως "μπλέξιμο" ανάμεσα στην άγκυρα του Blue Star Paros και στην άγκυρα ενός εμπορικού πλοίου μεταφοράς καυσίμων ήταν η αιτία των ελιγμών και της καθυστέρησης αναχώρησης του πλοίου της γραμμής.

Τελικά μετά από τους επιδέξιους χειρισμούς του έμπειρου καθώς φάνηκε καπετάνιου του Blue Star Paros οι οποίοι κράτησαν για περίπου 20 λεπτά, το πλοίο αναχώρησε με καθυστέρηση λίγο μετά τις 11 για τον προορισμό του και η μικρή αυτή περιπέτεια είχε αίσιο τέλος.

Τι ήταν αυτό που την προκάλεσε;

Όταν το εμπορικό λιμάνι της Παροικίας βρίσκεται τόσο κοντά στο επιβατικό λιμάνι είναι φυσικά πολύ πιθανό να συμβαίνουν τέτοια απρόοπτα περιστατικά.

Ίσως το εμπορικό πλοίο να βρέθηκε πιο κοντά στο επιβατικό απ' ότι έπρεπε.

Γεγονός είναι όμως ότι η εγγύτητα μεταξύ εμπορικού και επιβατικού λιμανιού στην Παροικία προκαλεί και άλλου είδους προβλήματα και το συμβάν με το "μπλέξιμο" στις άγκυρες δεν είναι ασφαλώς το μοναδικό...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos