Εκδρομή στη Χίο 10-13/10/14

15 Σεπτεμβρίου 2014 20:56

1η Ημέρα Παρασκευή 10 Οκτωβρίου

Αναχώρηση από Πάρο την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου με το Blue Star Patmos, το νεότερο μεγάλο πλοίο της ελληνικής ακτοπλοίας ναυπήγησης 2012, κατ΄ευθείαν για Χίο. Άφιξη στη Χίο στις 06: 00. Επιβίβαση στα λεωφορεία και αναχώρηση για το μοναστήρι της Νέας Μονής που βρίσκεται στο κεντρικό σημείο του νησιού. Η Νέα Μονή ίσως είναι το πιο σημαντικό μνημείο του νησιού, δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, κτισμένο με τα καλύτερα υλικά και τεχνικής του 11ου αιώνα με αυτοκρατορική εντολή. Η Νέα Μονή είναι μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO (με τα περίφημα ψηφιδωτά της), για τους Χιώτες αποτελεί μνημείο ιστορικής σημασίας καθώς αποτέλεσε το τελευταίο καταφύγιο κατά την τουρκική σφαγή του 1822. Μετά τη Νέα Μονή κατευθυνόμαστε προς τη δυτική ακτή του νησιού βορειοδυτικά στο χωριό της Βολισσού. Το καστροχώρι των βορειοχώρων με το υπέροχο κτήριο του σχολείου και το κάστρο του στην κορυφή του λόφου. Στάση για βόλτα και καφέ στα καφενεία της πλατείας.

Κατόπιν συνεχίζουμε προς το μοναστήρι της Αγίας Μαρκέλλας που είναι η προστάτιδα των Χιωτών. Μετά το προσκύνημα στην Αγία Μαρκέλλα κατευθυνόμαστε προς το κέντρο του νησιού και ανατολικά με στάση για φαγητό σε ένα από τα γραφικά ψαροχώρια. Επιστροφή στην πόλη της Χίου και τακτοποίηση στα ξενοδοχεία.

2η Ημέρα Σάββατο 11 Οκτωβρίου (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ)

Με τα λεωφορεία θα κατευθυνθούμε στο τελωνείο της Χίου στις 07: 30 π.μ. Έλεγχος διαβατηρίων ή ταυτοτήτων νέου τύπου και επιβίβαση στο πλοίο όπου θα αναχωρήσουμε για Τσεσμέ. Η άφιξη θα είναι μετά από 40 λεπτά. Φθάνοντας θα επιβιβαστούμε στα λεωφορεία με προορισμό την πόλη της Σμύρνης, όπου για αιώνες χτυπούσε η καρδιά του μικρασιατικού πολιτισμού. Η Σμύρνη είναι σήμερα η Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και σημαντικό εμπορικό κέντρο.
Η διαδρομή διαρκεί 1 ώρα. Περιήγηση στις σημαντικότερες συνοικίες και αξιοθέατα.

Παρόλο που η μικρασιατική καταστροφή άλλαξε εντελώς την ιστορική πορεία της πόλης και άφησε ένα κενό στο αστικό ιστό της, σαν να σβήστηκε εντελώς το παρελθόν της, η Σμύρνη εξακολουθεί να αποπνέει το αέρα της αστικής κοσμοπολίτικης πόλης. Ξεκινώντας από το Κοκαργιαλί, την Καραντίνα (ΕΝΟΠΗ) και το Καρατάσι, φθάνουμε στην πλατεία Κονάκ όπου θα δούμε το ρολόι σύμβολο της πόλης και το κυβερνητικό μέγαρο με τα Ιωνικά στοιχεία που μαρτύρησε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος. Μερικά από τα σημαντικά σημεία που θα δούμε είναι το κλασικού ρυθμού κτήριο του Ελληνικού παρθεναγωγείου, τα λιγοστά σωζόμενα λεβαντίνικα σπίτια στο Φραγκομαχαλά, με παλιά Ελληνικά αρχοντικά. Το κλασικού ρυθμού κτήριο της Εθνικής Τράπεζας, το παλιό τελωνείο, έργο του Άιφελ και το κτήριο του Πανεπιστημίου της Ιωνίας. Κατόπιν άφιξη στην αγορά της Σμύρνης και περιήγηση στην πλουσιότερη συλλογή ελληνιστικών τοιχογραφιών στον κόσμο με σκηνές από την καθημερινή ζωή της Ρωμαικής περιόδου.

Επόμενος σταθμός μας είναι ο Άγιος Βουκόλος, η μοναδική εκκλησία που σώθηκε από την καταστροφή. Τέλος ελεύθερος χρόνος στο πολύβουο παζάρι της Σμύρνης το Κεμεραλτί. Εδώ βρίσκεται η παλιά οθωμανική γειτονιά της πόλης.

Το απόγευμα συγκέντρωση και επιστροφή στο λιμάνι του Τσεσμέ. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Χίο στις 18: 00.

H τιμή είναι 50,00 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει:

Εισιτήρια πλοίου Χίο, Τσεσμέ, Χίο Ελληνόφωνος ξεναγός Μεταφορά, περιηγήσεις Είσοδο στην αρχαία αγορά. Μεταφορά από και προς το Ξενοδοχείο στη Χίο στο τελωνείο.

Δεν περιλαμβάνεται ο λιμενικός φόρος 1 ευρώ κατ΄ άτομο στο ιδιωτικό λιμάνι του Τσεσμέ που πληρώνεται στο check in του λιμανιού.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΣΕ ΙΣΧΥ Ή ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ.

3η Ημέρα Κυριακή 12 Οκτωβρίου

Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε μόνοι σας ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας, μερικές από τις ομορφιές της Χίου. Ξεναγηθείτε σε παραδοσιακές οικογενειακές ποτοποιίες, γευθείτε ούζο και εξαιρετικά λικέρ. Επισκεφθείτε αμέτρητα περιβόλια στην περιοχή του κάμπου όπου παραδοσιακοί οικοτεχνίτες φτιάχνουν πεντανόστιμα γλυκά του κουταλιού.

Η αγγειοπλαστική, η χαρακτική, η κηροπλαστική είναι τέχνες που εξασκούνται στη Χίο. Οργανωμένα εργαστήρια σας ταξιδεύουν και συστήνουν τον πολιτιστικό πλούτο αυτού του τόπου. Ρωτήστε μας για οργανωμένες επισκέψεις με ξεναγό

Α) στα υπεραιωνόβια δέντρα

Β) σε αλευρόμυλο

Γ) Σε καμίνι ξυλοκάρβουνου και τέλος γνωρίστε την τέχνη στη γη της Μαστίχας.

(www.chioscity.gr)

4η Ημέρα Δευτέρα 13 Οκτωβρίου

Αναχώρηση με τις αποσκευές από τα ξενοδοχεία στις 11: 30. Κατευθυνόμαστε προς το νότιο τμήμα του νησιού. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΑ. Εκεί σε 22 χωριά, καλλιεργείται και παράγεται η φυσική Μαστίχα. Είναι τόσο πολύτιμο το προιόν που τα χωριά της περιοχή κτίστηκαν κατά τον 12ο και 13ο αιώνα με τη μορφή καστροχωριών, για να αποφύγουν τις επιδρομές των πειρατών. Πρώτη στάση το χωριό Αρμόλια, που αποτελεί το κέντρο παραγωγής κεραμικών στο νησί. Επόμενη στάση το Πυργί ή αλλιώς «ζωγραφικό χωριό». Κατόπιν θα κατευθυνθούμε στο λιμάνι των Μεστών για μεσημεριανό φαγητό σε κάποιο από τα εστιατόρια του λιμένα. Μετά το φαγητό επίσκεψη στα Μεστά.

Εδώ θα δούμε τι ακριβώς σημαίνει ο όρος «καστροχώρι. Οι εξωτερικοί τοίχοι των σπιτιών ενώνονται και σχηματίζουν το τείχος του κάστρου που περικλείει το χωριό.

Επιστροφή αργά το απόγευμα και ελεύθερος χρόνος μέχρι την άφιξη του πλοίου στη Χίο 22: 30.

Στις παραπάνω εκδρομές δεν περιλαμβάνονται γεύματα, ποτά, αναψυκτικά, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Επίσης η σειρά των εκδρομών και των επισκέψιμων χώρων μπορεί να διαφοροποιηθεί ως προς την ημέρα ή την σειρά ανάλογα με τις ανάγκες της εκδρομής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
ERKYNA TRAVEL, Παροικία τηλ. 22840 23111/12, fax: 22840 22656
e – mail: reservations @erkynatravel.com, f: Erkynatravel paros
MELTEMI TRAVEL (Παροικία, τηλ. 22840 21242, fax: 22840 22401, e – mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos