Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για την Υψωση του Τίμιου Σταυρού στην Αγκαιριά και την Αλυκή

16 Σεπτεμβρίου 2014 12:08

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή του Σταυρού με τον πανηγυρικό εσπερινό όπου μετά το τέλος του μοιράστηκαν κεράσματα και σούμα και συνεχίστηκαν ανήμερα το πρωί με

τη Θεία λειτουργία κατά την ολοκλήρωση της οποίας μοιράστηκε ο καθιερωμένος βασιλικός η κριθαροκουλούρα και το σταφύλι από την εκκλησιαστική επιτροπή. Επίσης παραδοσιακή ρεβυθάδα που επιμελήθηκε ο Γιάννης Σκανδάλης.

Το ίδιο βράδυ στο λιμανάκι της Αλυκής παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από την αδελφότητα Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα", το μουσικοχορευτικό συγκρότημα Ναουσας και τα χορευτικά τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου Αγκαιριάς.

Η βραδιά αφιερώθηκε στη μνήμη του Λυπράνδου Σκιαδά ενός πολύ αξιαγάπητου παιδιού του χωριού μας που έφυγε πολύ γρήγορα για την γειτονιά των αγγέλων.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι: Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, Ηγούμενος Ι.Μ. Λογγοβάρδας Χρυσόστομος , Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Χανιώτης , Εφηφέριος Αγκαιριάς Πατηρ Θωμας Κυδωνιεύς, οι ιερείς Πατηρ Νικόλαος Ανουσάκης, Πατηρ Εμμανουήλ Τζιώτης, και οι Διάκονοι Ιερόθεος και Αθανάσιος, ο Υπουργός Εργασίας κ.Ιωάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος περιφερειακής ενότητας Πάρου-Αντιπάρου Κωσταντίνος Μπιζάς , οι Αντιδήμαρχοι Θεοδώρα Παπακυρίλου Σαρρή και Χρήστος Χριστόφορος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολύς κόσμος.

Οι εκδηλώσεις συνοδιαργανώθηκαν από τον Δήμο Πάρου την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγκαιριάς, την Δημοτική Κοινότητα Αγκαιριάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγκαιριάς και τον χορηγών επαγγελματιών του χωριού μας.

Η Δημοτική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ευχαριστούν τα μέλη τους για την άψογη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά τους.

Δημοτική Κοινότητα Αγκαιριάς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos