Πάρος: Hμέρα Μνήμης για το Ναυάγιο του Σαμίνα..."Κι όμως μας ξέχασαν..." (Βίντεο)

27 Σεπτεμβρίου 2014 00:57

Δεκατέσσερα χρόνια πέρασαν από το μοιραίο βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2000 όταν το πλοίο "Εξπρές Σαμίνα" ναυάγησε στα νερά της Πάρου παίρνοντας μαζί του στο θάνατο 81 αθώες ψυχές.

Ποιός δεν θυμάται την τραγική εκείνη νύχτα που σημάδεψε ανεξίτηλα και δραματικά τη νεότερη ναυτική ιστορία της Ελλάδας και χαράχτηκε για πάντα στην ψυχή των παριανών που είχαν την ατυχία να ζήσουν λεπτό προς λεπτό τις τραγικές της στιγμές.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά και όπως κάθε χρόνο τελέστηκε στον ιερό ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής θεία λειτουργία και κατόπιν τρισάγιο στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη μνήμη των άτυχων θυμάτων του ναυαγίου. "Κι όμως κάποιοι ξέχασαν..." δήλωσε στο parianostypos,gr o κ. Γ. Π. ένας από τους τυχερούς - άτυχους που επέβαινε στο "Εξπρές Σαμίνα" τη νύχτα του ναυαγίου.

Ο κ. Γ.Π., διασωθείς του ναυαγίου πάλεψε με τα κύματα και σώθηκε αλλά το παράπονό του ξεσπά δεκατέσσερα χρόνια μετά..

Τα ΜΜΕ ουδέποτε έκτοτε ασχολήθηκαν με το θέμα και η μεγάλη αυτή ναυτική τραγωδία πέρασε στη λήθη...

Οι 81 νεκροί, οι συγγενείς τους και οι διασωθέντες που έζησαν τον τρόμο μεταξύ ζωής και θανάτου την μοιραία νύχτα, αισθάνονται ότι δεν δικαιώθηκαν ηθικά για τον ανείπωτο πόνο που άφησε πίσω της μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στα χρονικά της σύγχρονης Ελλάδας.

Πατήστε εδώ για το Βίντεο...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos