Μαγική εικόνα το Κέντρο Υγείας Πάρου

10 Οκτωβρίου 2014 17:26

Κύριε διοικητή της Δ.Υ.Π.Ε Πειραιώς & Αιγαίου,

Μετά την συζήτηση του θέματος που αφορούσε την απομάκρυνση των τριών αγροτικών γιατρών του Κέντρου Υγείας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Πάρου- Αντιπάρου ,που πραγματοποιήθηκε στην τελευταία του συνεδρίαση του, στις 7-10-2014 και με αρ. πράξης 421, αποφάσισε ομόφωνα να «ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ» τις «ΜΑΓΙΚΕΣ» ενέργειες της 2η Δ.Υ.Π.Ε Πειραιώς & Αιγαίου , οι οποίες θα φέρνουν το υπό στελεχωμένο Κέντρο Υγείας Πάρου σε υπό διάλυση.

κ. Διοικητή,

Γιατί πρέπει να διαλυθεί το ήδη υποστελεχωμένο Κέντρο υγείας Πάρου Αντιπάρου,

Για να παρασχεθούν παροδικά υπηρεσίες σε γειτονικά νησιά?

Ποια προβλήματα λύνονται μ αυτό τον τρόπο? Κανένα, απλά διαιωνίζετε μια κατάσταση.

Τίποτε δεν είναι στη θέση του στον τομέα της υγείας στα νησιά μας.

Συμπληρώνουμε 5 χρόνια χωρίς παιδίατρο, ενώ όλα αυτό το διάστημα οι ελλείψεις στον χώρο της υγείας ήταν τεράστιες.

Ελλείψεις υλικού, περιοδική λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων, γιατροί που αναγκάστηκαν να ζουν μέσα στο κέντρο υγείας γιατί δε προλάβαιναν να πάνε σπίτι τους.

Αδυναμία του «συστήματος» να εξυπηρετήσει ασφαλισμένους ταμείων που πληρώνουν τις μηνιαίες εισφορές με απειλή κατασχέσεων της περιουσίας τους.

Τεράστιες και οι κινητοποιήσεις των κατοίκων των νησιών μας, που όμως δεν συγκίνησαν κανένα. Μόνο για την καταβολή φόρων δε μας ξεχνούν από το κράτος των Αθηνών.

Τεράστιες και οι απουσίες όσων πριν τις εκλογές έδιναν «μάχες» στο συντονιστικό, για την προβολή τους από το πραγματικό πρόβλημα.

Για να φροντίσουν οι κάτοικοι την υγεία τους εξασφάλιζαν μέσω συλλόγων τις επισκέψεις οργανώσεων όπως οι «γιατροί του κόσμου» .

Ζούμε στο νησί μας εικόνες που μέχρι πριν μερικά χρόνια τις βλέπαμε στην τηλεόραση και νομίζαμε ότι αφορούσαν τον τρίτο κόσμο.

Δυστυχώς με τις μνημονιακές πολιτικές καταντήσαμε τρίτος κόσμος εμείς οι ίδιοι.

Οι αγώνες όμως των κατοίκων και οι μεγάλες και μαχητικές κινητοποιήσεις τους δεν θα πάνε χαμένες. Δεν θα χαθούν από την αδιαφορία ορισμένων..

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΟΑΕΕ.

Τέλος, με αυτές του τύπου τις τακτικές που ακολουθείτε ,σας θεωρούμε υπεύθυνους για τα όσα θα ακολουθήσουν στο θέμα της διάλυσης του Κέντρου Υγείας Πάρου.

Με ιδιαίτερη τιμή για το Δ.Σ. του

Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου

Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

Αλιπράντης Απόστολος          Κρητικός Ηλίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos