O.Π.Α.Σ προς τη νέα Δημοτική Αρχή...

11 Οκτωβρίου 2014 17:37

Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε,

Το Δ.Σ της Ο.ΠΑ.Σ συγχαίρει εσάς και το Δημοτικό Συμβούλιο όπως προέκυψε από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και σας εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Η Δημοτική Αρχή (Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο) είναι παράγοντας ενότητας όλων των Παριανών, ανεξαρτήτως ιδεολογικής, πολιτικής και παραταξιακής τοποθέτησης. Η θέση αυτή έχει ήδη εφαρμοστεί από τους Παριανούς συλλόγους, είναι αίτημα όλων των Παριανών και αναμφίβολα έχει ήδη ασπασθεί από το μεγαλύτερο μέρος των συνδυασμών.

Τα προβλήματα είναι πολλά, δύσκολα και μεγάλα, και αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, μόνο με σύμπνοια και ενεργή συμπαράσταση των οργανωμένων δυνάμεων αλλά και του μη οργανωμένου κόσμου.

Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, είναι κοινά για όλους!

Η κατάκτηση της ευημερίας από το σύνολο των συμπατριωτών μας και η διαιώνιση της, επιτυγχάνεται από το πώς εμείς σήμερα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, την ιστορία του νησιού μας, τον πολιτισμό του, την λαϊκή του παράδοση, το ιδιαίτερο φυσικό του περιβάλλον και το μέλλον των νέων μας.

Κατά την περίοδο του προεκλογικού αγώνα αλλά και κατά τις συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από την ΟΠΑΣ στην Αθήνα, διαπιστώσαμε ότι όλες οι παρατάξεις, πλαισιώνονται από αξιόλογα στελέχη, με ήθος, ικανότητες και διάθεση για προσφορά, αλλά πάνω από όλα με όραμα. Μη ξεχνάτε όμως, ότι υπάρχουν στην μικρή μας κοινωνία άτομα μη ενταγμένα, με γνώσεις, δεξιότητες και ήθος που μένουν στο περιθώριο. Ευχόμαστε να αξιοποιηθούν όλοι, για το καλό και την πρόοδο του νησιού μας.

Πέρα από τα προβλήματα που απαιτούν καθημερινή διαχείριση, υπάρχει άμεση ανάγκη να διαμορφωθεί ''όραμα για το νησί μας'' που θα ενταχθούν οι επιλογές επίλυσης των άμεσων προβλημάτων αλλά και ενός μακροχρόνιου προγραμματισμού.

Το όραμα αλλά και τους στόχους, θα πρέπει να συμφωνήσουμε και να υπηρετήσουμε όλοι μαζί! Να διαμορφωθεί όραμα -εν κινεί συναινέσει-που θα στοχεύει στην αειφόρο ανάπτυξη, στην πραγματική ευημερία του Παριανού λαού, σε ένα θετικό μέλλον της νέας γενιάς και θα είναι φυσική προέκταση της ιστορία μας, του πολιτισμού μας, της λαϊκής παράδοσης, του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος και των διαχρονικών αξιών του λαού μας .

Αυτό το όραμα θα αποτελέσει τη βάση που θα κατευθύνει τους γενικότερους στόχους και την εξειδίκευση στην καθημερινότητα

Είμαστε σε ιστορική στιγμή που θα εφαρμοστούν από την Κεντρική Διοίκηση σχέδια "αξιοποίησης και ανάπτυξης" του ζωτικού χώρου του Αιγαίου και των Κυκλάδων σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και με ενδιαφέρον συγκρουόμενων συμφερόντων . Οι αποφάσεις που θα επιβληθούν και θα ζητηθούν να εφαρμοστούν από τη δημοτική αρχή και όχι μόνο, θα μπορούσαν να κατατείνουν σε πορεία άσχημη για το νησί μας καθώς και με ζημιά, σε πολλές περιπτώσεις μη αναστρέψιμη.

Αν αργήσουμε να επέμβουμε προς μια θετική κατεύθυνση, θα υποβαθμίσουμε ότι θετικό έχει η τοπική μας κοινωνία και κουβαλά ο Παριανός λαός για χιλιάδες χρόνια. Το τίμημα: Κάποια στιγμή, θα αντιληφθούμε ότι γίναμε ξένοι σε ένα μεταλλαγμένο τόπο.

Σε μια τέτοια προσπάθεια που μόνο συλογική μπορεί να είναι, οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις όχι μόνο δεν πρέπει να βρίσκονται σε δεύτερη θέση αλλα να είναι αλλά να είναι εξίσου πρωταγωνιστές με την Δημοτική Αρχή. Όπως επίσης σε ένα τέτοιο πνεύμα πρέπει να προσφέρουν και όλοι οι φορείς και σύλλογοι είτε βρίσκονται στο νησί είτε στην Αθήνα. Είναι ανάγκη να να πραγματωθούν από όλες της οργανωμένες δυνάμεις -με πρωταγωνίστρια τη δημοτική αρχή-

Σαν Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων και σαν Παριανοί Σύλλογοι όπως έχει αποδειχθεί από το πρόσφατο παρελθόν με το θέμα της υγείας, θα είμαστε αρωγοί και ανεπιτήδευτοι συνεργάτες - συνοδοιπόροι στο να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σκοπός.

Το Δ.Σ της Ο.ΠΑ.Σ

Οκτώβριος 2014

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos