Αγρ. Ιατρός Κ.Υ Πάρου "...θα αναγκαστώ να υποβάλω την παραίτησή μου"

16 Οκτωβρίου 2014 11:50

Έχω την τιμή να υπηρετώ, εδώ και ένα περίπου χρόνο, ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Πάρου. Στο διάστημα αυτό είδα όλους τους συναδέλφους μου, αγροτικούς και ειδικευμένους, να υπερβάλουν εαυτούς για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες του Κέντρου.

Μεταξύ άλλων, είδα τους συναδέλφους μου αγροτικούς ιατρούς και μένα να συνοδεύουμε αμέτρητα περιστατικά σε Σύρο και Αθήνα, σε ημέρες που δεν εφημερεύουμε, δίχως να αποζημιωθούμε ποτέ από το Νοσοκομείο Σύρου και πολλές φορές πληρώνοντας οι ίδιοι τα έξοδά μας. Σαν να μην έφτανε αυτό, είδα σχεδόν όλους τους συναδέλφους μου να μετακινούνται δύο φορές σε νησιά της αγόνου γραμμής, εκεί που δεν υπάρχει μόνιμος ιατρός, για να καλύψουν ανάγκες.

Πριν από δύο εβδομάδες πληροφορήθηκα για τη μετακίνησή μου στο νησί της Ανάφης για τρίτη φορά. Διαμαρτυρήθηκα για το άδικο της απόφασης, προσωπικά για μένα, αλλά και για τους συναδέλφους μου, που μετακινούμεθα. Μοιάζει να είναι το Κ.Υ. Πάρου στοχοποιημένο, σε σχέση με τα άλλα Κέντρα Υγείας των γειτονικών νησιών.

Με τη βοήθεια πολιτικών φορέων που νοιάστηκαν, και τους ευχαριστώ πολύ γι' αυτό, ανακλήθηκε εκείνη η απόφαση μετακίνησης των αγροτικών ιατρών της Πάρου για πέντε μόλις μέρες, οπότε έλαβα δεύτερη εντολή να μετακινηθώ στη Σίκινο.

Έχοντας συναίσθηση των συνεπειών και ζητώντας συγγνώμη πρώτα από τους συναδέλφους μου και έπειτα από όλους τους ασθενείς, που με εμπιστεύτηκαν αυτό τον καιρό, ενημερώνω την Υπηρεσία μου ότι με το πέρας της πενθήμερης αδείας μου και σε περίπτωση που η απόφαση για την μετακίνησή μου είναι αμετάκλητη θα αναγκαστώ να υποβάλω την παραίτησή μου. Και αυτό, γιατί έχω αποστείλει πολλές φορές στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου τους λόγους, για τους οποίους θεωρώ την απόφαση μετακίνησής μου άδικη.

Δεν έχω καμία διάθεση εκβιασμού, απλά θέλω να ενημερώσω την Υπηρεσία για τα παραπάνω, ώστε να βρεθεί αντικαταστάτης για τη Σίκινο δίχως να αιφνιδιαστεί κανείς και να καλυφθούν οι ανάγκες του Κ.Υ. Πάρου.

Διατηρώ την ελπίδα ότι η Υπηρεσία μου θα αναστείλει την εντολή μετακίνησής μου και θα μου επιτρέψει έτσι να συνεχίσω απρόσκοπτα να υπηρετώ τις ανάγκες Ιατρικής περίθαλψης των συμπατριωτών μου μέχρι το τέλος της θητείας μου.

Με τιμή,

Δημήτριος Βαρριάς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos