Αναβάθμιση – Ανάπλαση αλιευτικού καταφυγίου στον Αμπελά της Πάρου

30 Οκτωβρίου 2014 19:45

Στην επιτροπή διαβούλευσης την περασμένη Δευτέρα 27/10 συζητήθηκε το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου του Αμπελά.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης, το αλιευτικό καταφύγιο του Αμπελά χρήζει άμεσης παρέμβασης ώστε όχι μόνο να εξυπηρετηθεί η αλιευτική δραστηριότητα της περιοχής αλλά και η ανάπλαση του ευρύτερου χερσαίου χώρου με σκοπό να αποτελέσει πόλο έλξης και ανάπτυξης της περιοχής του Αμπελά.

Σύμφωνα και πάντα με τα όσα ειπώθηκαν, οι μελέτες για τον υφιστάμενο χώρο έχουν λάβει υπόψη τους όλες εκείνες τις παραμέτρους ώστε η όποια παρέμβαση να συνάδει με τον περιβάλλοντα χώρο με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου ελλιμενισμού των αλιευτικών σκαφών και όχι μόνο.

Επίσης σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφέρει οι μελετητές, το φαινόμενο που παρατηρείται στην παράκτια ζώνη του Αμπελά με τις κατακρημνίσεις – διαβρώσεις επηρεάζεται εν μέρει και από την κακή κατάσταση του αλιευτικού καταφυγίου.

Να σημειώσουμε ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο καταφύγιο είναι άκρως απογοητευτική όπως μπορείτε να δείτε και από τις εικόνες που ακολουθούν.

Ως προς το διαδικαστικό τώρα της συνεδρίασης, δεν υπήρξε κάποιος από τους παρευρισκόμενους που να διαφωνήσει με το συγκεκριμένο έργο ανάπλασης .

Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο όργανο (Επιτροπή διαβούλευσης) έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Τα καθήκοντά του είναι:

α) Γνωμοδοτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του Δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το Δημοτικό Συμβούλιο ή τον Δήμαρχο.

γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.

δ) Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos