Νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης Κατάρτισης και Απασχόλησης στον Τουριστικό κλάδο

03 Δεκεμβρίου 2014 12:49

Το Υπουργείο Εργασίας ξεκινά το νέο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους και οικονομικά μη ενεργούς νέους, ηλικίας από 18 έως 29 ετών εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ (κάρτα ανεργίας).

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης οι οποίες θα περιλαμβάνουν:

• Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες κυρίως δεξιότητες

• Πρακτική άσκηση των ανέργων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό

• Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ανέργων σε όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης

• Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ανέργων, τα οποία θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος

Οι επιλεχθέντες άνεργοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα έως και 2.500 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

• Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ΤΕΙ, κάτοχοι πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, από ΣΑΕΙ ή ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

• Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μετά-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται άμεσα στα τηλέφωνα του Πανελλήνιου Συλλόγου Πληροφορικής Δημοσίου(ΠΑΣΥΠΛ): 2103804404-6932455999

Οι άνεργοι υποβάλλουν, μέσω e-mail ή φαξ, αίτηση που υπάρχει στη δ/νση:

http://www.pasypl.gr/pages/camb ex.htm


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Αρ. 2711/14

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΜΌΡΦΩΣΗΣ

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

• Την επιτακτική ανάγκη κατάρτισης των εργαζομένων σε βασικές ή/και εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον και την ήδη προβλεπόμενη από τον νόμο υποχρεωτική Αξιολόγηση όλων των υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ (*).

• Τις κατευθύνσεις του ΥΔΜΕΔ, που αφορούν στην ανάγκη επιμόρφωσης όλων των υπαλλήλων - ανεξάρτητα κλάδου, ειδικότητας και σχέσης εργασίας - με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθώς και την αναγκαία βελτίωση της επικοινωνίας και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών.

Δράσεις: Τηλεκπαίδευσης - e-learning σε Διοίκηση και Πληροφορική

1. Ειδικές Επιμορφωτικές(θεματολογικές) ασκήσεις ΑΣΕΠ και ηλεκτρονικά τεστ αξιολόγησης Γνώσεων/Δεξιοτήτων(για την επικαιροποίηση και ενίσχυση των γνώσεων των υπαλλήλων).

2. Χειρισμός Υπολογιστή (απαιτούμενο ΑΣΕΠ) - Σχεδίαση μέσω Η/Υ(AutoCAD) -Γραφιστική Επεξεργασία Εικόνων - Ανάπτυξη Ιστοσελίδων (FrontPage-HTML) –Ολοκληρωμένη Γραμματειακή Υποστήριξη – Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πολιτών- Εκμάθηση ξένης γλώσσας (Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ισπανική, Ιταλική).

3. ITIL® Πιστοποίηση Ορκωτού Επαγγελματία Πληροφορικής (Επάρκεια Πληροφορικού-ΙΤ).

4. Εκπαίδευση Εκπαιδευτών - Εκπαιδευτικών (Διεθνώς Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής).

Η εκπαίδευση υλοποιείται από το διαδίκτυο, μέσω πλήρους διαδραστικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που προσομοιάζει με ιδιαίτερο μάθημα. Για αποτελεσματική εκμάθηση παρέχεται επιπλέον ψηφιακό υλικό (εγχειρίδια & ασκήσεις) και εκπαιδευτική υποστήριξη. Τα μαθήματα συνδυάζουν καθοδήγηση, εικόνα, ήχο και video υψηλού επιπέδου και αρτιότητας.

Η επιτυχής ολοκλήρωση κάποιου προγράμματος δίνει την δυνατότητα απόκτησης διεθνώς αναγνωρισμένου πιστοποιητικού κατόπιν εξετάσεων, με την κατάλληλη προετοιμασία και συνδρομή του έγκυρου επαγγελματικού μας φορέα και επιπλέον, για τις εξειδικευμένες δεξιότητες, χορήγηση Πιστοποιητικού Επάρκειας γνώσεων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos