Μπάνιο με βουτιά από το γκρεμό

13 Δεκεμβρίου 2014 00:25

Αυτό το βραχώδες και δυσπρόσιτο σημείο –αντι για παραλίες- επέλεξε το Δημοτικό Διαμέρισμα Παροικιάς στα πλαίσια της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει το Υπ. Ναυτιλίας για τον

καθορισμό παραλιών οπου θα επιτρέπεται το μπάνιο στα δεσποζόμενα σκυλιά. Προφανώς μονο πετώντας τα σκυλιά από το γκρεμό μπορούν να βρεθούν στη θάλασα και να καταφέρουν να κολυμπήσουν.

Πρόκειται για τον τον Αη Γιάννη Καλυβίτη ή γνωστό και ως Αη Γιάννη «ραντεβουδιάρη» λόγω της απόμερης θεσης!

Όπως ειναι γνωστό μετά από μακροχρόνια διαβούλευση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ληφθηκε απόφαση να καθοριστούν θαλάσσιες περιοχές για το λούσιμο δεσποζόμενων σκύλων και συμφωνήθηκε με τον ίδιο τον υπουργό Βαρβιτσιώτη :

α) Να μην είναι πολυσύχναστες παραλίες όπως αυτές ορίζονται στο ΠΔ 23/2000

β) Να υπάρχει ισομερής χωροταξική κατανομή, σε μια αναλογία για 1 pet friendly ανά 3-4 παραλίες.

Ο Δήμος Πάρου δεν ολοκλήρωσε ακόμη την επιλογή παραλιών και αναμένει από τα δημοτικά διαμερίσματα προτάσεις.

Το Δημοτικό Διαμέρισμα Παροικίας Πάρου (στην αρμοδιότητα του οποίου είναι μια τεράστια περιοχή πολλών χιλιομέτρων ακτογραμμής από τον Αγιο Φωκά μέχρι την Αγια Ειρήνη) επέλεξε αντι γα παραλία το βράχο (!) του Αη Γιάννη του ραντεβουδιάρη. Οχι μόνο αψήφησε το κριτήριο της χωροταξικής κατανομής αλλά όρισε ως παραλία τα βράχια...

Βέβαια ορισμένοι Δήμοι της χώρας φαίνεται να έχουν εκδόσει κανονιστικές αποφάσεις για το ποιες παραλίες ορίζουν αυτοί ως pet friendly, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί υπόψιν τα δύο βασικά σημεία της συμφωνίας. Με την γνωστή αντιφιλοζωική κουλτούρα που διακρίνει τους περισσότερους, έσπευσαν να εξορίσουν τους κηδεμόνες σκύλων στις πιο απόμακρες παραλίες.

Σαφέστατα οι αποφάσεις τους δεν είναι τίποτα περισσότερο από προτάσεις και έχει ηδη ενημερωθεί το Υπουργείο όπως θα ενημερωθεί άμεσα και γι αυτήν την πρόταση του Δημοτικου Διαμερισματος Παροικιάς του Δήμου Πάρου.

Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos