Συνάντηση Δ.Σ εργαζομένων του Δήμου με το Δήμαρχο Πάρου

19 Δεκεμβρίου 2014 16:04

Η συνάντηση με το Δήμαρχο πραγματοποιήθηκε τελικά στις 17/12/2014 και ώρα 08:00 λόγω έκτακτων ζητημάτων που προέκυψαν στο Δήμαρχο και δεν μπορούσαν να αναβληθούν. Στην συνάντηση επίσης συμμετείχε

και ο κ. Μαλαματένιος Μανώλης ο οποίος είναι εντεταλμένος Σύμβουλος για το συντονισμό και την εποπτεία της βέλτιστης και αποτελεσματικής δράσης όλων των υπηρεσιών του Δήμου και της απόδοσης του στελεχικού δυναμικού και των μέσων.

Από την πλευρά μας γνωστοποιήθηκε και δια ζώσης η σύνθεση του ΔΣ και ειδικότερα του προεδρείου και η συζήτηση που αναπτύχθηκε κυμάνθηκε σε πολύ καλό επίπεδο επικοινωνίας. Στο περιθώριο των θεμάτων, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι συντάσσεται πλήρως με το κείμενό μας περί της αξιολογήσεως των δομών και των υπαλλήλων επισημαίνοντας όμως ότι δεσμεύεται από τους νόμους του κράτους. Επίσης ζήτησε την αρωγή του Συλλόγου στα ζητήματα που υπάρχουν ή θα προκύψουν, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά. Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι αυτό είναι δεδομένο, αρκεί να διασφαλίζεται ο Δημόσιος Χαρακτήρας του Δήμου.

Στο 1ο θέμα «Κατανομή αρμοδιοτήτων στους νέους συναδέλφους που ήρθαν στο Δήμο μας και περαιτέρω στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό», ο Δήμαρχος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη της έλλειψης κατανομής αρμοδιοτήτων, λέγοντας ότι ο χρόνος που μεσολάβησε είχε να κάνει αφενός με τη διερεύνηση και τέλος ανεύρεση των ευνοϊκότερων συνθηκών για τα καλύτερα αναμενόμενα αποτελέσματα των τοποθετήσεων και αφενός την ολοκλήρωση των μετακινήσεων από την ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα, η οποία σημειωτέον ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου. Δεσμεύτηκε ότι από 1/1/2015 όλοι οι υπάλληλοι θα είναι στις θέσεις τους έτσι, όπως προβλέπεται.

Στο 2ο θέμα «Ενημέρωση για τις μέρες και ώρες των συνεδριάσεων του ΔΣ», ενημερώσαμε το Δήμαρχο ότι οι συνεδριάσεις θα γίνονται στο γραφείο του Σωματείου μας κάθε 2η και 4η Πέμπτη εκάστου μήνα καθώς επίσης και ότι το γραφείο μας θα παραμένει ανοιχτό για όλους τους εργαζόμενους κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10:00 με 14:00. Επίσης από την πλευρά μας αναφέραμε ότι το προεδρείο του ΔΣ θα κάνει χρήση του δικαιώματος των συνδικαλιστικών αδειών έτσι, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις, διότι οι ανάγκες που πρέπει άμεσα να ικανοποιηθούν είναι μεγάλες. Άλλωστε, κατά την άποψή μας, η ορθή άσκηση του συνδικαλισμού είναι τελικά αρωγός στην υπηρεσία επίλυσης των κοινών προβλημάτων μας. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του αποδέχθηκε τις θέσεις μας, βάζοντας τις δικές του ασφαλιστικές δικλείδες σε ό,τι αφορά τη σωστή λειτουργία του Δήμου με τις οποίες κι εμείς συμπλέουμε.

Στο 3ο θέμα «Δέσμευση από την πλευρά του Δημάρχου ότι θα πληρωθεί η τρίτη δόση των 176 € της περιόδου 2002 – 2005 αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού από την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση», ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι με την έγκριση του προϋπολογισμού οι δικαιούχοι άμεσα θα ικανοποιηθούν.

Τη συζήτηση έκλεισε ο κ. Μαλαματένιος Μανώλης, ο οποίος ζήτησε την αρωγή του σωματείου στην επίλυση των Δημοτικών προβλημάτων και, μιλώντας με την ιδιότητα του επί χρόνια συνδικαλιστή, στήριξε τις θέσεις που εκφράστηκαν από την πλευρά μας στη συζήτηση.

Ο Πρόεδρος                Ο Γραμματέας

Γιώργος Ανδρεάδης     Ιωάννης Μωραϊτίδης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos