Συνάντηση εγαζομένων ΟΤΑ με πολιτιστικό σύλλογο "Αρχίλοχος"

23 Δεκεμβρίου 2014 23:49

Στις 18/12/2014 πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις συναντήσεις που θέλουμε να πράξουμε με τους συλλόγους του νησιού μας. Συναντηθήκαμε με μέλη του ΔΣ του Αρχιλόχου

στο γραφείο τους και μέσα από τη συζήτηση που αναπτύχθηκε αναδύθηκαν κοινοί προβληματισμοί και αναζητήσεις επικοινωνίας με σκοπό να γίνουμε πιο οικείοι μεταξύ μας. Και, όταν λέμε μεταξύ μας, εννοούμε ολόκληρη την κοινωνία της Πάρου, γιατί τα ζητήματα που μας απασχολούν είναι κοινά και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε στη βάση της αμοιβαίας συνεννόησης, όσο αντικρουόμενα και αν εμφανίζονται τα θέλω του καθενός μας. Π.χ. οι ανεμογεννήτριες είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που μας απασχολεί όλους, όπως επίσης και το θέμα της υγείας στο νησί. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, για παράδειγμα και πάλι, μια συντεχνία για να προασπίσει τα συμφέροντά της, τα οποία αποδεδειγμένα πλήττονται από τις αποφάσεις αυτών που κυβερνούν, να στρέφεται εναντίον των πολιτών, οι οποίοι τελικά αναγκάζονται να διπλοπληρώσουν για την ασφάλειά τους, αφού, από τη μια πληρώνουν τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία και από την άλλη υποχρεώνονται να ξαναπληρώσουν τους ιδιώτες γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα, γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή.

Όμως η σημερινή γραφή δεν έχει ως θέμα την υγεία ούτε φυσικά τις ανεμογεννήτριες, αλλά την ενημέρωσή σας για τη συνάντησή μας με τον Αρχίλοχο. Για αυτά τα θέματα που ακροθιγώς θίχτηκαν παραπάνω θα τα πούμε και σύντομα και με όλους τους εμπλεκόμενους, γιατί πρέπει όλοι μαζί να βρούμε δίκαιες λύσεις για όλους τους πολίτες αυτού του νησιού, μεγάλο κομμάτι του οποίου είναι και οι εργαζόμενοι στους δύο Δήμους.

Στον Αρχίλοχο, λοιπόν, μέσα σε ένα ζεστό επικοινωνιακό κλίμα ενημερωθήκαμε για τις δράσεις που αναπτύσσει ο Σύλλογος και ακούσαμε και προτείναμε διάφορες προς υλοποίηση ιδέες, προσβλέποντας σε κοινές δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν. Έτσι, σε πρώτη φάση, μας παραχωρήθηκε η αίθουσα του Αρχιλόχου, για να κάνουμε τη γιορτή των εργαζομένων που θα γίνει την Τρίτη το μεσημέρι, στις 20/1/2015 όπου θα γίνει και η κοπή της πίττας μας. Επίσης συμφωνήσαμε σε μια επόμενη συνάντηση να οργανώσουμε την προβολή κάποιων ντοκιμαντέρ που θα αφορούν πχ το σκουπίδι και την ανακύκλωση και θα ακολουθηθούν από συζητήσεις ενημέρωσης και προβληματισμού, καθώς επίσης και με ποιους τρόπους θα μπορεί το Σωματείο μας να συμμετέχει σε κάποιες από τις δράσεις που αναπτύσσει ο Αρχίλοχος, όπως πχ προβολή ταινιών κ.λπ..

Από την πλευρά μας, ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτή η πρώτη συνάντηση να έχει συνέχεια και ο ένας με τη βοήθεια του άλλου και μαζί με άλλους να καλυτερεύσουμε, χωρίς υστεροβουλίες και προσωπικές εμπάθειες, τις ζωές μας.

Από το ΔΣ του Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos