Εκστρατεία ευαισθητοποίησης των φιλοζωικών συλλόγων «Paws» και «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου»

27 Ιανουαρίου 2015 17:24

Αυτοκόλλητα στους κάδους όπου οι συμπολίτες και γείτονές μας δυστυχώς πετούν ζωντανά γατάκια και κουταβάκια τοποθετούν οι φιλοζωικοί σύλλογοι της Πάρου Paws και «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου».

Πρόκειται για μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για να περιοριστούν αυτές οι απάνθρωπες και αποτροπιαστικές πράξεις ορισμένων που καταδικάζουν σε αργό και βασανιστικό θάνατο ζωντανές ψυχές.

Πράξεις που δεν αρμόζουν με τον πολιτισμό που θέλει να προβάλει η Πάρος.

Η τοποθέτηση των αυτοκόλλητων έχει αρχίσει με την άδεια και υπό την αιγίδα του Δήμου Πάρου σε σημεία όπου έχει παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο. Το αυτοκόλλητο θυμίζει οτι είναι αξιόποινη η πράξη να εγκαταλείπεις ζωντανά ζώα στα σκουπίδια ή οπουδήποτε. Ο Νόμος επιβάλει αυστηρές κυρώσεις : αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης, φυλάκιση και πρόστιμα έως και 30.000 ευρώ.

Η στείρωση είναι ο μόνος - νομικά και επιστημονικά - ενδεδειγμένος τρόπος περιορισμού των ανεπιθύμητων και αδέσποτων ζώων.

Οι φιλοζωικοί Σύλλογοι της Πάρου Paws και «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» καλούν τους κατοίκους του νησιού σε επαγρύπνιση και συνεργασία για να περιοριστεί τόσο η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων αλλά και ο δηλητηριασμός τους με φόλες φαινόμενο σε έξαρση τον τελευταίο καιρό κυρίως στην περιοχή της Νάουσας.

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι δείγμα του πολιτισμού μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos