Κλειστό γυμναστήριο Μάρπησσας-Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα

20 Φεβρουαρίου 2015 16:58

Προχωρούν γρήγορα οι εργασίες για την κατασκευή της «Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων» στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου στη Μάρπησσα Πάρου.

Το έργο κατασκευάζεται σε αγροτεμάχιο δίπλα στο δημοτικό σχολείο Αρχιλόχου- Μάρπησσας, σε οικόπεδο έκτασης 10 στρεμμάτων (δωρεά του Γεώργιου Φραντζή ).

Με χωρητικότητα 290 θέσεων θα περιλαμβάνει κεντρική αίθουσα γηπέδου με ξύλινο δάπεδο αγωνιστικών προδιαγραφών, κερκίδες και αποδυτήρια για αθλήματα όπως μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ κ.ά .
Ο ίδιος χώρος θα χρησιμοποιείται και ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (για καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις) με τη δυνατότητα διοργάνωσης συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και εκθέσεων. Πρόκειται για ένα κλειστό γυμναστήριο σύγχρονων προδιαγραφών και πολλαπλών χρήσεων που γίνεται πραγματικότητα. Θα καλύπτει τις ανάγκες άθλησης των νέων της Πάρου αλλά και θα μπορεί επιπλέον να φιλοξενήσει οποιαδήποτε καλλιτεχνική-πολιτιστική εκδήλωση παρέχοντας υπηρεσία στους ανθρώπους του τόπου.

Οι προσπάθειες για την κατασκευή «Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων» είχαν ξεκινήσει ήδη από την τέως κοινότητα Μάρπησσας, από τον τότε πρόεδρο του Δ.Σ. Αναστάσιο Τζιώτη.
Η διεκδίκηση και υλοποίηση του έργου έρχεται μετά από πολυετή και συλλογική προσπάθεια των τοπικών αρχών και πολιτών, του Δήμου Πάρου και της Τεχνικής υπηρεσίας του Επαρχείου Πάρου .
Το ιστορικό του έργου παραπέμπει σε ένα σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας». Αν και υπήρχαν υποσχέσεις από το κεντρικό κράτος, το έργο δεν ξεκινούσε για διάφορους λόγους. Μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων και προβλημάτων αλλά και επιμονής και υπομονής, φτάνουμε στην τελική ευθεία για την ανέγερση ενός από τα σημαντικότερα έργα στην Πάρο.

Ένα έργο που θα λύσει το πρόβλημα της έλλειψης κλειστής αίθουσας εκδηλώσεων και αθλοπαιδιών όχι μόνο για τη Μάρπησσα αλλά και για ολόκληρο το νησί. Όλοι συμφωνούν ότι πρόκειται για ένα έργο που μπορεί άμεσα να αλλάξει το τοπίο της περιοχής όσον αφορά στην καθημερινότητα των νέων και όχι μόνο.

Για την ιστορία, το έργο μετά από μακροχρόνιες διαδικασίες εντάχτηκε στο Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013 στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου» στον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου». Η δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 2.110.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 16%) ωστόσο κατά τη δημοπράτηση ανάθεσης του έργου μειοδότησε η εταιρεία «Κ. Αδαμίδης - Ι. Μονογυιός & ΣΙΑ ΟΕ», με έκπτωση 46%.

Όπως μας είπε μιλώντας στο psts.gr ο πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας του έργου κ. Κώστας Αδαμίδης, ο οποίος παρακολουθεί βήμα προς βήμα τις εργασίες: «Το έργο θα κοστίσει τελικά 1.132.285,72 €. με την προσφορά που κάναμε της τάξης του 46%. Η σύμβαση είναι δωδεκάμηνης διάρκειας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου 2015. Βέβαια αφαιρούνται οι μέρες που έχει κακοκαιρία (χιόνια και βροχές) όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες οπότε μπορεί να ολοκληρωθεί και να καταστεί λειτουργικό στα τέλη Δεκεμβρίου. Εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Εκταμίευση των χρημάτων περιμένουμε στα τέλη του μήνα. Όταν ξεκινάει ένα έργο έχει μια διαδικασία και ειδικά για τον πρώτο λογαριασμό γίνονται κάποια έγγραφα που θα πρέπει να εγκριθούν από αρμόδιες επιτροπές. Μετά πάει κανονικά η ροή».

Μιλώντας στο psts.gr η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μάρπησσας κ. Άννα Αντωνοπούλου εξηγεί:
«Έχει ξεκινήσει από πολύ παλιά το όνειρο αυτό, υπήρχε πριν το 1998 και μας ικανοποιεί ιδιαίτερα που το βλέπουμε σήμερα να υλοποιείται. Το χαίρονται κι όλοι οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού και οι μηχανικοί που βοήθησαν στη σύνταξη της μελέτης. Έγινε προσπάθεια από πάρα πολλούς κι αυτό μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση».

Η ιδέα ξεκίνησε όταν το ίδρυμα «Παναγιώτης Κουτρέλης» δώρισε το 1987 στην δημοτική κοινότητα Μάρπησσας τα χρήματα εκποίησης ακίνητης περιουσίας που μπήκαν στη συνέχεια σε τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας ύψους 190.000 ευρώ περίπου σήμερα. Τα χρήματα αυτά σύμφωνα πάντα με την κ. Αντωνοπούλου θα δαπανηθούν όταν αποπερατωθεί το έργο και θα χρησιμοποιηθούν για εξοπλισμό, μικροφωνικές εγκαταστάσεις κ.ά.
Αυτό θα γίνει όταν και εφόσον συμφωνήσει το Δ.Σ. του ιδρύματος.

Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπεται επίσης να υπάρχει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων (παρκινγκ) καθώς και ανάπλαση του γειτονικού πάρκου αναψυχής και περιπάτου για περιβαλλοντικές εκδηλώσεις.
Μετράμε πλέον αντίστροφα για την παράδοση του έργου πολλαπλών χρήσεων που θα προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στην Πάρο με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη του νησιού.

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι οικοδομικές και μεταλλουργικές εργασίες κατασκευής, οι ειδικά σχεδιασμένοι χώροι, τα μεγάλα ανοίγματα και τα υλικά κατασκευής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos