Φύση ή κακόβουλη ανθρώπινη παρέμβαση στο Μεγάλο Πιπέρι της Νάουσας ;

28 Φεβρουαρίου 2015 12:10

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα στην παραλία Μεγάλο Πιπέρι της Νάουσας, μετά τις εργασίες καθαρισμού στις οποίες προέβη συνεργείο της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας τα αντανακλαστικά της οποίας λειτούργησαν άμεσα για τον καθαρισμό του χώρου της ακτής.

Μετά τη δημοσίευση μας και τις φωτογραφίες που αναρτήσαμε στις οποίες απεικονιζόταν η μετατροπή της παραλίας σε σκουπιδότοπο από άγνωστης προέλευσης υλικά, και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών με ανέμους που άγγιζαν τα 10 μποφόρ, το έργο του καθαρισμού ολοκληρώθηκε αλλά καθώς φαίνεται σε κάποια σημεία το πρόβλημα συνεχίζεται.

Είναι ίσως πιθανόν, ότι τα κάθε λογής και είδους υλικά που γέμιζαν μέχρι πρότινος την παραλία, να ήταν απορρίμματα πλοίων τα οποία ξεβράστηκαν στις ακτές όταν ο καιρικές συνθήκες το ευνόησαν.

Η Δημοτική Κοινότητα Νάουσας, παρά το ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, επιτέλεσε το καθήκον της, αλλά το πρόβλημα της ρίψης απορριμμάτων στη θάλασσα από πλοία θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί μάλλον υπό αυστηρότερη νομοθεσία καθώς το κόστος καθαρισμού επιβαρύνει τελικά τις τοπικές αρχές των παράκτιων περιοχών.

Πέρα όμως από τη σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση, είναι προφανές ότι το πρόβλημα δεν λύνεται οριστικά αλλά γίνεται επαναλαμβανόμενο όταν ευνοείται από τις καιρικές συνθήκες.

Η αγριεμένη θάλασσα βεβαίως «ξερνά» τα σκουπίδια της και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες στο Μεγάλο Πιπέρι, η μανία του πρόσφατου ανέμου έσπασε κλαδιά από το μικρό δάσος θαλασσόδεντρων στην περιοχή, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ρύπανσης της παραλίας παραμένει ακόμα άγνωστο αν τα σκουπίδια προέρχονται από κακόβουλη ανθρώπινη παρέμβαση ή αποτελούν έργο της «ζωντανής και άγριας φύσης».

Συγκεκριμένα, στο βάθος της παραλίας, πίσω από τα θαλασσόδεντρα, στο σημείο όπου συνδέεται η πλαγιά με τον κεντρικό δρόμο, υπάρχει σήμερα, παρά το έργο καθαρισμού που έχει γίνει, σοβαρός όγκος διάσπαρτων απορριμμάτων που κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με σαφήνεια για το εάν είναι φερτά από τη θάλασσα ή πρόκειται για κακόβουλες ανθρώπινες εναποθέσεις σκουπιδιών χάριν της ευκολίας γρήγορης απαλλαγής και εξαιτίας της απουσίας συνείδησης...

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos